Teamindeling seizoen 2021 – 2022

Hierbij de nieuwe teamindeling voor het korfbalseizoen 2021-2022.

Graag eerst hieronder het begeleidend schrijven lezen!

Beste speelsters, ouders en alle vrijwilligers,

In de afgelopen maanden heeft de technische commissie zich in samenspraak met de hoofdtrainer van de jeugd gebogen over de samenstelling van de teams voor het korfbalseizoen 2021-20221. Het was een zeer pittige klus om tot een goede verdeling van de speelsters over de verschillende leeftijdscategorieën te komen. Door wederom een korfbalseizoen waarin Corona helaas centraal heeft gestaan, hebben we veel overleg gehad omdat we begrijpen dat het sociale aspect komend seizoen zeker een belangrijke waarde moet zijn. Na twee vreemde jaren is het van belang dat je weer samen met je vriendinnen kunt korfballen.

Maar doordat de KNKV elke wedstrijd digitaal controleert is het van belang dat de gemiddelde leeftijd per team niet te hoog is. Voor elke leeftijdscategorie geldt gedurende de hele wedstrijd een gemiddelde maximale leeftijd. Wordt die leeftijd overschreden, dan levert dat DAKOS een boete op. Door het digitale systeem van de korfbalbond wordt er veel meer en eenvoudiger gecontroleerd.

Dit betekent dat sommige speelsters nu al doorgeschoven zijn naar een hogere leeftijdscategorie en anderen juist een jaar langer in een bepaalde categorie blijven spelen.

Wij realiseren ons dat het niet altijd de meeste ideale oplossing voor IEDEREEN is maar wel de meest optimale! Wij rekenen op begrip van de speelsters en van de ouders.

Daarnaast blijft natuurlijk gelden dat de speelsters van de selectie (senioren) en de A1 zich moeten blijven bewijzen zodat ze hun plekje in dat team ook verdienen. Bij terugval in motivatie, korfbal technische kwaliteiten en teamspirit behouden de trainers/coaches het recht om speelsters terug te zetten. Ook bij gevallen wanneer speelsters uit de 2e teams zich stormachtig ontwikkelen en boven de speelsters uit de 1e  teams uitstijgen kan er een wisseling plaatsvinden.

Voor komend seizoen geldt dat alleen de selectie en de A1 en C1 twee keer per week gaan trainen. De reden daarvoor is dat de druk voor sommige trainsters en speelsters te hoog is. We willen ervoor zorgen dat iedereen met plezier blijft korfballen en dat iedereen het ook leuk blijft vinden om de club een handje te helpen met trainen, coachen of fluiten van wedstrijden. Liever één keer allemaal aanwezig en 110% inzet dan twee keer half. Trainsters kunnen elkaar ook afwisselen indien nodig. Natuurlijk zullen we dit regelmatig evalueren en indien nodig kijken we of sommige teams ook naar 2x per week trainen kunnen gaan.

Als Technische Commissie zijn we van mening dat we samen met de hoofd jeugdtrainer tot een goede samenstelling en mooie verdeling van de teams zijn gekomen!

Mochten hierover echter toch nog vragen of opmerkingen zijn dan is het mogelijk om een afspraak te plannen met de TC.

Via mail tc@dakossomeren.nl  kun je een afspraak maken.

Overige informatie wat betreft de start van de trainingen, eventuele en definitieve tijdstippen en dagen krijg je van je aanspreekpunten! De trainingsdagen en tijden zijn nu nog onder voorbehoud omdat er veel studerende en werkende trainsters zijn en de roosters van school nog niet bekend zijn.

Binnenkort volgt er vanuit de KNKV een besluit over het starten van de competitie en deze informatie wordt uiteraard ook met jullie gedeeld. Controleer de site van DAKOS (www.dakossomeren.nl) regelmatig, want daar is alle actuele informatie te vinden.

Rest ons jullie allen een fijne zomervakantie te wensen. Na een raar seizoen kijken wij nu echt met vol vertrouwen naar het seizoen 2021 – 2022. Op naar een “normaal” korfbalseizoen.

Met sportieve groet,

TC DAKOS

Klik hier voor de team indeling 2021 – 2022