Schrijf een nieuw bericht voor het Gastenboek

.
598 berichten.
DAKOS C2 schreef op 1 december 2018 om 16:18
Vandaag stond voor ons de uitwedstrijd naar ODC op het programma. Vanwege het scoutingweekend in Lierop hadden we wat personele problemen, maar gelukkig hadden we dit goed op kunnen lossen en waren we met een compleet team. Het duurde vrij lang voordat we konden beginnen aan de wedstrijd, voordat alles van de vorige wedstrijden opgeruimd was. Maar goed we konden dan eindelijk beginnen en onze start was eigenlijk wel heel goed. We kwamen al vrij snel op een 0-1 voorsprong door een slimme goal. Hierna ging spel het over en weer. Er waren kansen voor beide ploegen en we waren zeker aan elkaar gewaagd. ODC wist terug te komen en de gelijkmaker te maken. Hierna was het weer aan DAKOS. We kregen genoeg kansen, daar lag het niet aan, maar de bal wilde er niet in. Gelukkig wisten we voor rust nog te scoren en met een 1-2 voorsprong de rust in te gaan. In de rust besproken om vooral zo door te gaan en de kansjes af te maken. Na rust was het spelbeeld hetzelfde. Beide teams hadden kansen, maar het spel werd ook slordiger, veel onnodige ballen verloren. Ook werd het fysieker, helaas deed de scheids hier niet zoveel mee. ODC wist gelijk te komen met een schot dat in mijn ogen verdedigd was: 2-2. Met nog een paar minuten op de klok werd het een spannend einde. We wilden geen punten laten liggen, dus deden er alles aan om er nog een te maken. Kansen genoeg, maar nu ook afmaken. Gelukkig wisten we in een van de laatste minuten te scoren: 2-3. De laatste minuten waren zenuwslopend, ODC kreeg nog een paar goede kansen en DAKOS ging nog even onnodige fouten maken, waardoor ODC de bal steeds weer kreeg. Gelukkig wisten we het dicht te houden en floot de scheids af. Een zwaarbevochten, maar verdiende overwinning. Na de wedstrijd gelijk door naar Someren met een volle auto, zodat het andere team ook compleet was. Fijn dat we elkaar zo vooruit konden helpen vandaag! Bedankt allemaal hiervoor.
Midweek 3 schreef op 27 november 2018 om 21:51
Gisteren mochten we aantreden tegen DOT uit Vlierden. Op het veld een zwaarbevochten winst tegen een fysieke ploeg. Om die reden een passende scheids ingeschakeld....Linda bedankt voor het correct fluiten waardoor we een fijne wedstrijd konden spelen. We begonnen fel en konden meteen de eerste aanval al scoren en ook de 2 en 3-0 volgden snel. Toen begon ook DOT te scoren. Na 5-2 kwamen ze nog terug tot 7-6, maar nog voor rust konden wij weer uitlopen naar 9-6. Na rust heeft DOT niet meer gescoord, maar wij gingen nog even door tot 16-6. De doelpunten die DOT heeft gemaakt zijn enkel afstandschoten. Als we die er ook nog uit weten te houden.... 😉 Volgende week vieren we allemaal Sinterklaas en de week erop gaan we er weer tegenaan, thuis tegen Arcades.
Midweek 3 schreef op 27 november 2018 om 17:06
Na de oefenwedstrijd tegen DAKOS 2 stond Peelkorf MW1 weer op het programma. Op het veld de wedstrijd ruim gewonnen, maar we moesten dit jonge team niet onderschatten. Andere teams in de competitie hadden zij het erg lastig gemaakt. De wedstijd begon fel en ging tot de rust erg gelijk op. Net voor rust wisten wij voor de eerste keer de voorsprong te pakken waardoor de ruststand 5-6 was. Na rust liepen we binnen 10 minuten uit naar 5-11 en was de wedstrijd gespeeld. De scheids werd nog als speelster ingebracht, maar dit was voor Peelkorf niet voldoende. Wij wonnen de wedstrijd met 8-11.
Midweek 3 schreef op 27 november 2018 om 16:56
Vorige week dinsdag hadden we een oefenwedstrijd tegen het 2e van DAKOS. Als oude rotten hebben we het de jonge bloempjes errug lastig gemaakt en wonnen we de wedstrijd. Dus.....onderschat het kampioensteam niet!!!
DAKOS C2 schreef op 24 november 2018 om 16:07
Vandaag de eerste zaalwedstrijd, tegenstander NECA C1. Benieuwd wat ons te wachten zou staan en hoe het zou gaan. Het begin was aan beide kanten rommelig. DAKOS kreeg geen goede grip op de aanval en raakte hierdoor te snel de bal kwijt. Maar ook aan de andere kant was het spel rommelig. Gedurende de eerste helft kregen we wel meer grip op de wedstrijd, aanvallend werden er wat meer kansjes gecreëerd en hieruit kwam ook de 1-0. Hierna duurde het toch weer vrij lang voordat DAKOS een goed kans wist te krijgen, ons tempo was te laag en we maakten te vaak dezelfde fout. Nadat we dit aan de kant hadden aangegeven werd dit wel goed opgepakt en door het insnijden toe te passen wisten we de 2-0 te maken. Dit was ook de ruststand. In de rust besproken om het tempo te verhogen. In de tweede helft was het Neca dat als eerste scoorde via een afstandsschot: 2-1. Het spel werd leuker in de tweede helft en het ging meer op en neer. Beide partijen kregen nu meer kansen, toch was het DAKOS wat de voorsprong uitbreidde: 3-1. Helaas kwam Neca weer terug en bracht de spanning weer in de wedstrijd: 3-2. De laatste minuten waren spannend, Neca kreeg nog een paar goede kansen, zelfs een strafworp, maar deze werden niet benut. Ook DAKOS kreeg nog de nodige kansen en in de laatste minuut wisten we nog te scoren: 4-2. Een mooie overwinning, goede dingen gezien en nog genoeg puntjes om te verbeteren. Een goed begin van de zaalcompetitie!
TC schreef op 16 november 2018 om 18:45
Mooie 10-7 overwinning DAKOS A2 tegen MKV A1, dat belooft wat meiden voor de zaal...
DAKOS MW 3 schreef op 2 november 2018 om 12:07
KAMPIOENEN!!!!
Ilse Bakker schreef op 29 oktober 2018 om 11:47
Wie heeft er toevallig nog 1 korfbal praal staan waar hij of zij niets of teweinig mee doet. Onze dochter zit bij de F-jes. Ze zou er heel blij mee zijn. Groetjes Ilse Bakker. Twanenilsebakker@gmail.com
DAKOS MW3 schreef op 26 oktober 2018 om 11:39
Daar gaat ie dan....de laatste veldwedstrijd van 2018. Worden we ongeslagen kampioen, of eindigen we samen met DOT bovenaan??? Helaas is het 2e het geval. We kwamen deze wedstrijd niet verder als een 5-3 stand. Waarschijnlijk al het kruit al verschoten in de voorgaande wedstrijden 🙁 Nu is het afwachten wat DOT doet. Zij spelen volgende week nog een wedstrijd. Op naar de zaalcompetitie!!!
DAKOS MW3 schreef op 23 oktober 2018 om 15:55
Vorige week woensdag kwamen de dames uit Velden bij ons op bezoek. Een aantal 'oude' bekenden uit onze Glorietijd 😀 Verassend genoeg heeft Swift al behoorlijk wat punten laten liggen, maar toch onderschatten we ze niet. Het werd een leuke wedstrijd die tot de rust erg gelijk op ging. We kwamen niet verder als een 8-6 voorsprong. Na rust konden we wel uitlopen naar 4 doelpunten, 12-8. Swift wist terug te komen tot 12-10, maar gelukkig hielden wij ons hoofd koel en floot de scheids de wedstrijd af met een eindstand van 13-11. Op naar de laatste veldwedstrijd van 2018. Dinsdag 23 oktober in Hout Blerick.
DAKOS F schreef op 23 oktober 2018 om 15:40
De F1 en F2 van DAKOS speelden vanochtend tegen elkaar. Deze keer kregen ze bezoek van vier jonkies uit Lierop, die op dit moment alleen nog trainen, maar wellicht buiten ook wedstrijden gaan spelen. Het werd een leuke wedstrijd, waarbij “de Hei” (oranje) tegen DAKOS (blauw) speelden. De nieuwelingen deden ook mee en voor de een was dat spannend en overweldigend en voor de ander de normaalste zaak van de wereld. Er werd in ieder geval volop gescoord en aan de snoetjes te zien ook hard gewerkt. Eindstand 7-2, de uitslag van de strafworpen was 3-1. Mooi om te zien dat deze meiden zo makkelijk samen korfballen!
DAKOS C2 schreef op 20 oktober 2018 om 14:54
Vandaag stond voor ons alweer de laatste wedstrijd van de veldcompetitie op het programma. Tegenstander was Corridor C1, een onbekende tegenstander, maar gezien de ranglijst zou het een spannende wedstrijd gaan worden, beide teams hadden even veel punten. We begonnen goed aan de wedstrijd en via een mooie aanval wisten we op een 1-0 voorsprong te komen. Helaas konden we dit niet vast houden en kon Corridor op gelijke hoogte komen: 1-1. Het was een leuke open wedstrijd met kansen voor beide ploegen, helaas hadden wij de pech dat onze kansen er niet in wilde. Helaas kon Corridor nog een keer scoren en kwamen op voorsprong 1-2. Hierna was het rust. In de rust besproken dat er wel een tandje bij mocht en dat we de kansjes af moesten maken. Gelukkig werd het goed opgepakt en waren wij degene die het eerste doelpunt na rust maakten: 2-2. Hierna kwam een fase waarin we een paar goede kansen kregen, maar ook nu wilde de bal er niet in. Aan de andere kant werd in de verdediging een fout gemaakt, waar Corridor van profiteerde: 2-3. Hierna had ik nog steeds het gevoel dat het kon, we kregen ook wel een paar goede kansen, maar geen doelpunt, jammer. Helaas kreeg Corridor een strafworp die ze benutte en er 2-4 van maakte. Dit was wel het keerpunt in de wedstrijd. Het geloof was er niet meer bij DAKOS en onze aanvallen liepen niet meer. Corridor kon nog twee keer scoren en liep uit naar 2-6. Een geflatteerde uitslag en zeker ook niet nodig. Jammer, maar het lukte vandaag gewoon niet om de kansen af te maken. We eindigen deze veldcompetitie op een 5e plaats met 5 punten. Op zich geen slecht resultaat, al denk ik dat er wel iets meer in had gezeten in sommige wedstrijden. We hebben al veel geleerd met z'n allen, maar we hebben ook nog genoeg puntjes waar we aan moeten werken. Nu op naar de zaal, benieuwd wie we daar tegen gaan komen.
DAKOS F1 schreef op 16 oktober 2018 om 20:41
Afgelopen zaterdag moesten we het opnemen tegen de koplopers....Klimop. We begonnen de wedstrijd geconcentreerd en fel en konden goed bijhouden. Helaas viel de 1-0 net voor de wissel. Ook na de wissel konden we nog aardig mee en kon Klimop niet verder uitlopen dan 2-0. Helaas werd het na rust wat lastiger voor ons. We kwamen moeilijk tot aanvallen en Klimop wist steeds vaker de korf tecraken 5-0. Met goede moed gingen we de laatste 10 minuten in en door hard werken konden we dan toch eindelijk scoren. Eindstand 7-1. Helaas verloren we de strafworpen net met 5-4. Klimop GEFELICITEERD met het kampioenschap! Wij maken ons op voor de onderlinge wedstrijd tegen F2 zaterdag om 10 uur in de Hei.
Midweek 3 schreef op 14 oktober 2018 om 15:32
Afgelopen woensdag mochten we afreizen naar Vlierden om het op te nemen tegen DOT. Bekend dat dit een fysieke tegenstander is, maar dat kunnen wij ook. Dus kom maar op!!! DAKOS kon de opening scoren, maar vervolgens werd het 1-1, 1-2 en 2-2. Toen wisten we een gat te slaan van 2 doelpunten en gingen we vervolgens rusten met 3-5. Na de rust was het natuurlijk belangrijk om als eerste te scoren en dat lukte 3-6. De scheids liet veel toe, waardoor het vooral in het eerste verdedigingsvak al lang niet meer op korfballen leek, maar daardoor waren we des te blijer dat de wedstrijd beëindigd werd met een eindstand van 6-7. Het drankje op de overwinning hebben we maar in de kantine in de Hei genuttigd. Vooralsnog ongeslagen bovenaan, komende week spelen we thuis tegen Swift. Hier kunnen we wel gewoon echt tegen korfballen.
Eva schreef op 13 oktober 2018 om 15:30
Ik heb deze wedstrijd met de f2 meegedaan . We moest tegen odc in heusden. We hebben verloren met 6-3. Maar we hebben wel de strafworpen gewonnen met 2-3. Ik heb er in de wedstrijd 1 gescoord en met de strafworpen ook 1. Het was in de wedstrijd makkelijk overspelen maar moeilijk scoren. Ik vond het een leuke wedstrijd.
Eva schreef op 13 oktober 2018 om 14:47
DAKOS C2 schreef op 13 oktober 2018 om 13:31
Vandaag moesten we naar Sint-Oedenrode om te spelen tegen Odisco C1. Een onbekende tegenstander, maar gezien de stand op de ranglijst zouden we vandaag toch een kans moeten maken. Helaas was het begin van DAKOS niet zo goed, we waren niet goed genoeg geconcentreerd en we speelden slordig en het tempo lag veel te laag. Dit resulteerde vrij snel in een achterstand: 1-0. Gelukkig hadden we hier een antwoord op en na een mooie aanval maakte we de 1-1. Helaas konden we dit niet vasthouden en lieten we ons te makkelijk verrassen en kon Odisco de 2-1 maken. Dit was ook de ruststand. In de rust besproken dat er wel een tandje bij mocht, want we hoefden dit echt niet te verliezen. Gelukkig ging het in de tweede helft wel wat beter. We kwamen verdiend op 2-2. Helaas lieten we ons in de verdediging nog te makkelijk verrassen en kon Odisco weer de voorsprong pakken: 3-2. Hierna volgde een betere fase van DAKOS, we kregen betere en meer kansen in de aanval en verdedigend werd het wat beter. We kwamen terug tot 3-3 en even later werd het zelfs 3-4 voor ons. Helaas wisten we dit niet vast te houden, het spel werd fysieker en de scheids ging wat beslissingen nemen waar ik mijn vraagtekens bij had. Odisco kwam terug tot 4-4 en even later namen ze weer een voorsprong: 5-4. We wilden zeker niet met lege handen naar huis en we deden er alles aan om een resultaat te halen, we wisten de 5-5 te maken. De laatste minuten waren zeer spannend, want aan beide kanten kon hij vallen, helaas hadden we wat pech en wilde de bal er niet meer in, gelukkig hield de verdediging het ook nog goed dicht. Eindstand 5-5, een leuke en spannende wedstrijd! Goed gespeeld meiden, volgende week alweer de laatste wedstrijd op het veld, hopelijk kunnen we dan ook nog wat punten pakken.
Ellen en Angele schreef op 11 oktober 2018 om 18:28
Denken jullie nog aan de Groteclub actie! boekjes kun je nog inleveren tot 25 okt bij Ellen Winkelmolen karspoor20 of Angele Derix karspoor22. Je kunt ze ook inleveren in het keukentje van het sportpark!
TC schreef op 6 oktober 2018 om 08:40
Wat 'n scores bij de midweek 🙂 MW1 17x, MW2 15x, MW3 22x
Midweek 3 schreef op 3 oktober 2018 om 22:14
Thuis tegen Roka op gras. Tegenstanders kwamen net zo laat op het veld als wij vorige week bij de tegenstanders, dus wij waren alert. De wedstrij begon en na twee keer kniperen met de ogen stond er al 1-1 op het scorebord. Tot 6-6 ging het aardig gelijk op maar nog voor rust konden we 4 doelpunten voorsprong pakken. Na de rust wisten wij wederom binnen een minuut te scoren en was het inmiddels 11-6. We hielden het doelpuntenkanon aan tot een eindstand van 22-10. Nu op naar DOT volgende week. Hopelijk kunnen we het vele scoren nog even doorzetten, dat kunnen we wel gebruiken