Schrijf een nieuw bericht voor het Gastenboek

.
598 berichten.
Midweek 3 schreef op 8 februari 2019 om 22:33
Onze tegenstander deze week....DOT Vlierden uit. Niet onze favoriet, alhoewel de thuiswedstrijd in de zaal erg mee viel. In onze ogen door onze goed fluitende scheids. Doel vandaag, probeer er een leuke wedstrijd van te maken zonder blessures. We komen goed voor op 2-0 en 4-2, maar nog voor rust geven we deze voorsprong iets te makkelijk weg en gaan we de achtervolging in. Ruststand 7-6. Na rust creëerden we voldoende kansen, maar waren we niet sterk in de afronding. Tot 9-9 konden we meedoen, daarna haakten we af. Misschien hield en we ons toch teveel in, maar daardoor was het qua sfeer een prima wedstrijd zonder blessures. Op naar volgende week, waar we hopelijk weer vrijuit gaan spelen.
DAKOS F1 schreef op 8 februari 2019 om 22:09
Wij moesten vorige week een inhaalwedstrijd tegen ODC. De week ervoor hadden we te kampen met 2 zieken. Het was een leuke wedstrijd die erg gelijk op ging. Ik vond dat wij de betere ploeg waren, maar helaas wisten we onze kansen niet om te zetten tot doelpunten. Gelukkig wonnen we de wedstrijd wel met 3-2 waarvan 1 doelpunt van onze jarige job. De strafworpen bleef gelijk 4-4.
Midweek 3 schreef op 8 februari 2019 om 22:04
Vorige week speelden wij op woensdag de wedstrijd van MW2. Zij hadden maandag voor ons gespeeld en gewonnen, dus er zat enige druk op onze schouders. Mede doordat Linda ons moest fluiten 😉 De tegenstander was HBSV. Bij ons in de poule een pittige tegenstander, dus gas erop. Dit deden we ook en wisten een mooie 9-4 ruststand neer te zetten. Na rust lieten we de dames uit Blerick nog terug komen tot 9-6, maar daarna liepen we uit naar 17-8. Ondanks de vele doelpunten zijn er deze wedstrijd in totaal 4 strafworpen gemist. Kleine bijkomstigheid ;-p
Dakos F2 schreef op 8 februari 2019 om 21:43
We moesten het 2 weken geleden weer een keer opnemen tegen een goed spelend Klimop. Zij zijn wel altijd meedenken om er een leuke wedstrijd van te maken, dus mochten we meteen met een ster speelster beginnen, dus 5 tegen 4. Daardoor konden we het eerste gedeelte aardig mee. Helaas wisten we niet te scoren, maar kregen we wel enkele kansen. Klimop scoorde daarentegen wel. Eindstand 0-8, strafworpen 1-5.
DAKOS C2 schreef op 2 februari 2019 om 13:13
Vanochtend naar Hapert afgereisd voor de wedstrijd tegen NECA C1. Nu we halverwege de competitie zijn en we de 6 wedstrijden wonnen, heerste er een sfeertje binnen het team alsof we het wel even zouden gaan doen. Vooraf de speelsters gewaarschuwd voor Neca, in de allereerste wedstrijd wonnen we weliswaar van hen, maar overtuigend was het niet. Daarnaast heeft Neca tegen nr 3 ODC gelijk gespeeld, daar wij nipt ervan wonnen. Gewaarschuwd dus van tevoren. Helaas begonnen we toch niet goed aan de wedstrijd. Verdedigend lieten we het veel te makkelijk lopen, we namen niet over en waren telkens een stap te laat. Aanvallend kwam het totaal niet van de grond. Veel te weinig beweging en er werden te weinig kansen gecreëerd. We stonden al met 3-0 achter en de eerste helft was nog niet halverwege. Tijd voor een wissel. Hierna liep het gelukkig iets beter. We kwamen terug tot 3-1. Maar lieten Neca weer veel te makkelijk uitlopen naar 4-1. Gelukkig konden onze aanval weer een aansluitingstreffer maken en werd het 4-2. Hierna was het rust. In de rust even heel duidelijk gemaakt dat het echt veel beter zou moeten, we wilden hier geen punten gaan verliezen. Gelukkig ging het na rust ook wat beter, we werden feller en aanvallend kregen we meer kansen. We kwamen terug tot 4-4. In deze fase dacht ik dat we misschien nog wel wat konden halen vandaag, maar helaas ging het hierna weer minder goed. We maakten te veel fouten in de verdediging, de scheids floot dat af en een paar strafworpen tot gevolg. Niet alles beslissingen vond ik terecht, maar ze floot zeker niet verkeerd hoor verder. Neca liet uit naar 8-4 en we wisten dat het een verloren race was. De kopjes gingen ook hangen aan de kant van DAKOS. Hierdoor liep het niet echt meer in de aanval. We konden toch nog een keer scoren en 8-5 was de eindstand. Een terechte nederlaag na een zwakke wedstrijd. Hopelijk staan we nu allemaal weer met beide benen op de grond en beseffen we dat we niet elke wedstrijd zomaar winnen. Volgende week wacht nummer 3 ODC, het zal dan een stuk beter moeten als vandaag, willen we onze eerste plek kunnen behouden!
DAKOS C2 schreef op 26 januari 2019 om 12:36
Vandaag stond voor ons de wedstrijd tegen Bladella C2 op het programma. Helaas ook deze week de nodige blessures en afwezigen, maar fijn dat speelsters uit andere teams bereid waren om ons vandaag te versterken. Tegenstander Bladella staat op de 6e plaats, maar we hadden al gehoord dat het niet makkelijk zouden krijgen. De wedstrijd begon en na 1 minuut kregen we al een vrije worp tegen wegens in de rug springen. Deze werd gelukkig gemist, maar de toon voor de wedstrijd was hiermee meteen gezet. Niet veel later kreeg Bladella een strafworp, deze werd benut en ze kwamen op een 1-0 voorsprong. Gelukkig konden we ons goed herpakken en kwamen we vrij snel terug tot 1-1. Hierna ging ons andere vak aanvallen en tot onze verbazing werden we steeds afgefloten voor lopen als we op 1 been stonden te schieten. Dit belemmerde onze aanval. Verdedigend stond het wel prima, maar telkens als we een bal onderschepten of te dicht verdedigde met onze handen kregen we een vrije worp tegen. De scheidsrechter had volgens mij nog nooit gehoord van eerlijk en onpartijdig fluiten. Maar goed, we moesten toch ons eigen spel blijven spelen en gedurende de eerste helft kwamen er mooie aanvallen en goede kansen, we scoorden nog 2x en liepen uit naar 1-3. Het andere vak ging weer aanvallen en vlak voor rust wisten we er nog 1-4 van te maken. In de rust ging het maar over één ding en dat was de scheids, helaas konden we hier niet veel aan doen, en moesten we vooral gewoon ons eigen spel blijven spelen. De tweede helft begon goed, we wisten vrij snel de 1-5 te maken. Het andere vak ging weer aanvallen en met mooie combinaties en acties liepen we verder uit naar 1-7. In de verdediging kregen we weer eens een vrije worp tegen, verassend!, deze werd gemist, maar in de rebound wist Bladella er 2-7 van te maken. Hierna liep het wat minder lekker bij DAKOS. Bij de aanval wilde de bal er niet in of we werden weer eens ergens voor afgeloten, zoals lopen. Ik riep er wat van, maar dat kon de scheids ook niet waarderen. Ik was er wel klaar mee met haar partijdige gefluit, maar goed de tijd was nog niet om. Tegen het einde van de wedstrijd wisten we nog twee keer te scoren en uit te lopen naar 2-9. Dit leek ook de eindstand te worden, maar Bladella was nog aan het aanvallen en de zoemer was al gegaan toen ze nog een keer scoorden, de scheids telde hem nog, logisch want ze was partijdig. Eindstand 3-9. Prima wedstrijd, vreselijke scheids. Snel vergeten, volgende week wacht weer een belangrijke wedstrijd. Invalsters bedankt!
F1 schreef op 19 januari 2019 om 19:32
Vandaag moesten we uit tegen Klimop. Een goeie ploeg met ervaren meisjes. Het zou dus een zware pot worden. In het eerste deel van de wedstrijd werd het al snel 2-0 voor Klimop. Daarna herpakte Dakos zich en konden we het heel goed dicht houden en waren we erg aan elkaar gewaagd. Ruststand bleef 2-0. Nu mochten we strafworpen nemen. Beide teams scoorden er 6, dat is echt goed! De tweede helft begonnen we weer erg sterk en bleef het gelijk op gaan en kregen wij zelfs steeds meer kansen. In het laatste deel van de wedstrijd wist Klimop de korf nog een keer te vinden en mochten wij een superspeler inbrengen. Hierdoor wisten wij gelukkig nog te scoren, wat we ook echt verdiend hadden. Eindstand was 3-1. Een hele leuke wedstrijd, waarbij we konden zien dat we flink aan het groeien zijn. Na afloop nog een spelletje pionnenroof gedaan en toen met een goed gevoel naar huis.
F2-Teigetjes schreef op 19 januari 2019 om 12:50
Zaterdag 19 januari stond de 1e wedstrijd voor 2019 voor de F2 op het programma, uitwedstrijd in Heusden tegen ODC. Helaas hebben we ondanks onze sterspeelster met 9-1 verloren maar we gaven ons niet zomaar gewonnen! Gelukkig hebben we 1 keer mooi gescoord en na de wedstrijd een leuk strafworp/ pionnenspel gespeeld waarbij het vrij gelijk opging, in de laatste seconde had ODC 1 strafworp meer waardoor we op t nippertje verloren met 10-9...het was spannend en wat goed dat we 9x scoorden 🙂
F1 schreef op 16 januari 2019 om 22:37
We moesten zaterdag thuis tegen ODC. Helaas waren we niet scherp genoeg waardoor we de kansen die we kregen niet benutten. ODC deed dat daarentegen wel, waardoor we verloren met 2-7. Ook ging ODC er vandoor met de winst bij de strafworpen, 2-3. Als afsluiting nog een pionnenroof spel gedaan. Gelukkig konden we die wel winnend afsluiten, zodat we nog met een fijn gevoel naar huis konden 🙂 Zaterdag spelen we uit tegen Klimop. De F2 neemt het op tegen ODC in Heusden.
Midweek 3 schreef op 16 januari 2019 om 19:29
Maandag 07-01-2019. De eerste wedstrijd van 2019 mochten wij het opnemen tegen Swift. In de veldcompetitie hebben we met ruime cijfers van hun gewonnen, maar tegen een bij lange na geen compleet team. Eenmaal in Velden aangekomen en de opstelling van hun bekeken te hebben wisten we het dat het vandaag een zware pot zou worden, dus vol aan de bak. We begonnen al snel met een voorsprong en wisten deze tot rust vast te houden. De scores vielen om en om, door leuke aanvallen. Net voor rust pakten we voor het eerst een voorsprong van 2 doelpunten 4-6. Na rust was het belangrijk om het eerste doelpunt te scoren, om zo het gat naar 3 te slaan. Helaas lukte dit niet, waardoor Swift ons in de nek bleef zitten en scoorde zelfs ook de gelijkmaker. Het bleef een leuke partij, ondanks dubieuze beslissingen door de scheids (aan beide kanten) waar we samen ook om konden lachen 🙂 Na het gelijkspel van 8-8 liepen we uit naar 8-10, maar werd de eindstand uiteindelijk 10-11. Deze week een keer trainen en dan volgende week er weer tegenaan.
DAKOS C2 schreef op 12 januari 2019 om 14:39
Vandaag stond voor ons een wedstrijd tegen BIO C1 op het programma. We moesten naar Veldhoven. Tegenstander BIO is een onbekende voor ons, zij hadden nog geen punt weten te halen uit de eerste 4 wedstrijden, waar wij deze allemaal wonnen. Maar we wilden ze zeker niet onderschatten en na een paar weken vrij te zijn geweest was het dan ook maar de vraag hoe het vandaag zou gaan. Al snel werd in de wedstrijd duidelijk dat DAKOS veel sterker was dan BIO. Onze aanval kreeg kans op kans, maar het afmaken lukte niet zo goed vandaag. Het duurde dan ook vrij lang voordat het eerste doelpunt viel. Gelukkig wisten wij de 0-1 te maken en na vele kansen te hebben gemist was daar ook de 0-2. Het tweede aanvalsvak kreeg ook meer dan voldoende kansen, ze wisten vrij snel de 0-3 te maken. Verdedigend hadden we niet veel te doen in de eerste helft, het spel van BIO was heel traag en wij gingen daar teveel in mee. Ruststand 0-3. In de rust besproken dat er wel een tandje bij mocht en dat we verdedigend wat meer op de ballijnen mochten gaan zitten. De tweede helft begon goed, want we wisten snel uit te lopen naar 0-4. Hierna zwakte we wat af. Verdedigend lieten we het een beetje lopen en aanvallend was het tempo veel te laag. BIO kon een keer scoren: 1-4. Aanvallende waren er weer heel veel kansen, maar de scheids ging alles affluiten van ons in de tweede helft. Het was allemaal verdedigd en als we een bal eruit haalde was het voordeel voor BIO. Dit was wel jammer, want hierdoor bloedde de wedstrijd helemaal dood. Met een mooi uitgespeelde aanval wisten we 1-5 te maken. De verdediging deed goed haar best om de ballen eruit te halen, maar helaas stonden ze ook een keer niet op te letten, waardoor het 2-5 werd. Gelukkig werd de fout meteen door de aanval herstelt en werd het 2-6. Dit was ook de eindstand. Een matige wedstrijd met veel gemiste kansen en een te laag tempo. Gelukkig wel de punten kunnen pakken en doordat concurrent DSV punten liet liggen vandaag staan we nog steviger op de eerste plaats!
DAKOS schreef op 30 december 2018 om 21:16
DAKOS schreef op 22 december 2018 om 19:26
Vandaag stond de eerste wedstrijd van Sophie, Britt, Julia en Milou op het programma. Zij trainen al een tijdje, maar hadden nog nooit een wedstrijd gespeeld. De F van ODC had wel zin in een extra wedstrijd en zij kwamen vandaag naar de gymzaal in Lierop. Bij de meiden was sprake van een gezonde spanning… snel de shirts aan en even goed inspelen. Er was ook voldoende publiek om de meiden aan te moedigen en scheidsrechter Kim floot voor het begin van de wedstrijd. Het ging gelijk op, ODC kreeg gaandeweg wel wat meer kansen, maar wisten de korf nog niet te vinden. In het tweede gedeelte kwam ODC verdiend op voorsprong, maar Sophie, Britt, Julia en Milou bleven goed hun best doen! In de rust werden de strafworpen zelfs gewonnen met 3 – 2. ODC stond inmiddels met 3 – 0 voor, maar de DAKOS-meiden kregen ook wat kansjes en gelukkig scoorden de meiden nog waardoor de eindstand 1 – 3 werd. Een mooi applaus volgde en na een leuke oefenwedstrijd gingen de meiden met een voldaan gevoel naar huis! Rest ons jullie allen fijne feestdagen te wensen en natuurlijk een gezond, gelukkig, gezellig en sportief 2019!
DAKOS F schreef op 19 december 2018 om 14:52
Zaterdag hadden we weer een onderlinge wedstrijd op het programma staan. Deze keer in de gymzaal van Lierop. We hadden weer gelijke teams gemaakt en bij aanwezigheid van veel publiek kon de wedstrijd gespeeld worden. In deze wedstrijden kun je goed zien dat iedereen veel bijgeleerd heeft. Iedereen kreeg ook kansen om te scoren, de bal werd snel overgespeeld. Totaal is er 7 keer gescoord, door zowel F1 als F2 speelsters, maar ook door de nieuwelingen uit Lierop. Wederom weer een geslaagde wedstrijd. Na afloop werden strafworpen genomen en als afsluiting werd een of een spelletje blokkendoos gespeeld. Daarna gingen alle meiden en voldaan gevoel naar huis. De F1 is klaar voor dit jaar, maar de F2 moeten zaterdag nog thuis spelen tegen ODC. Tot slot: DAKOS F wenst iedereen Fijne Feestdagen toe en een sportief 2019!
DAKOS C2 schreef op 15 december 2018 om 17:02
Vandaag stond de wedstrijd tegen de nr 2 DSV op het programma. Helaas ook deze week wat personele problemen met blessures en afwezigen, maar gelukkig met wat hulp van andere teams toch weer een voltallig team op de been kunnen brengen. De start van de wedstrijd was goed van de kant van DAKOS. Mooie aanvallen en veel kansen. Gelukkig werden deze ook benut en konden we een 2-0 voorsprong noteren. Helaas werd het spel van DAKOS hierna wat minder. We gingen slordiger spelen, verkeerde keuzes maken en werden te gehaast. DSV kon hiervan profiteren en kwam terug tot 2-1. Hierna pakte we het gelukkig weer goed op, we kregen ook voldoende kansen om onze voorsprong uit te breidden, maar helaas werd de kansen niet benut. Ruststand 2-1. In de rust besproken om de rust meer te bewaren en de aanvallen beter uitspelen. Na rust wisten we dan ook meteen te scoren en uit te lopen naar 3-1. We leken er goed voor te staan, maar helaas ging het in de verdediging meteen mis door onnodige fouten, we lieten DSV terug komen tot 3-3. Hierna werd het spannend, nu kon het beide kanten uit gaan. Gelukkig pakte onze aanval het goed op en wist de 4-3 te maken. Het spel ging over en weer met fouten aan beide kanten. De tijd was dan ook bijna verstreken, maar met een mooie aanval wisten we de 5-3 te maken, een bevrijdende treffer. DSV kreeg nog een strafworp, door een domme fout in onze verdediging, maar gelukkig werd deze gemist. Eindstand 5-3, een mooie en verdiende overwinning! Waardoor we nu op de eerste plaats staan! Nu lekker genieten van een paar weekjes vrij, zodat we in het nieuwe jaar er weer vol voor kunnen gaan met z'n allen. Invalsters bedankt!
Midweek 3 schreef op 14 december 2018 om 10:55
Maandag 10-12 mochten we thuis aantreden tegen Arcades MW 1. Dit team staat onderaan met 0 punten, maar we moesten ze niet onderschatten. De eerste helft ging dan ook aardig gelijk op. We wisten een voorsprong van 2-0 te pakken, maar Arcades wist elke keer de aansluittreffer te maken en we konden dus niet verder uitlopen. Ruststand was 5-4. Gelukkig wisten we na rust wel het eerste doelpunt te scoren, zodat de marge 2 bleef. Maar tot 10-8 bleef Arcades ons op de hielen zitten. Vanaf toen zijn we uitgelopen naar 12-8 en wisten we de wedstrijd te winnen met 13-9. In verband met blessures hebben Dessie en Sylvia met ons meegespeeld. Nogmaals bedankt hiervoor! Volgende week dinsdag uit tegen ODC.
DAKOS F schreef op 14 december 2018 om 10:45
Zaterdag 24 november was de eerste zaalwedstrijd voor alle F-jes. Dit was meteen een onderlinge wedstrijd F2 tegen F1. Alle speelsters werden weer gehusseld, waardoor we een leuke wedstrijd kregen waarin 7 keer gescoord werd. Zaterdag 1 december namen de meiden van de F2 het op tegen Klimop F1. De meiden uit Asten zijn duidelijk een maatje te groot voor onze F1, maar toch wist de F1 te scoren. Top! Uiteindelijk werd het 13-1 en gingen de meiden met een lach op het gezicht het veld af. Zaterdag 8 december speelde de F1 tegen ODC in Heusden. De wedstrijd begon goed voor DAKOS en we konden uitlopen naar een 2-5 voorsprong. Helaas wist daarna ODC een paar keer te scoren, waardoor het nog erg spannend werd. ODC paste nog een tactische wissel toe, maar gelukkig wisten zij hierdoor niet meer te scoren en wonnen we met 5-6. Morgen staat er weer een onderlinge wedstrijd op het programma. Deze vindt plaats in de gymzaal van Lierop. Aansluitend is er weer een trainging van onze Kangoeroes. Dat wordt weer een sportieve zaterdagochtend voor onze jongste leden.
Supporter schreef op 8 december 2018 om 19:39
Middagje Postel: Genoten van de A1, mooie pot tegen VIOS! Genoten van de D3, de ukkies die 12 keer het gat in de korf wisten te vinden tegen Oxalis D2! Dit smaakt naar meer. Een vervelende wedstrijd voor de D2, zij moesten aantreden tegen OW D1. Uitslag 0-23. Dit team uit Venray staat veel te laag ingedeeld en wisten in 3 wedstrijden 73x te scoren. Niet leuk voor hun maar zeker niet leuk voor de tegenstanders. De vraag van OW om hoger ingedeeld te worden werd door de KNKV niet gehonoreerd. Ze gaan het alsnog proberen, hoop dat de ogen van de KNKV nu opengaan. Genoten van de D1, 'n team met snelle en met slimme speelsters, die 'n neusje hebben voor de korf.
DAKOS C2 schreef op 8 december 2018 om 16:20
Vandaag stond voor ons de uitwedstrijd naar Winty op het programma. We vertrokken al vroeg richting Knegsel. We waren er dan ook al ruim van te voren, zelfs eerder als de tegenstander. Genoeg tijd om warm te lopen en in te spelen. Van de tegenstander wisten we nog niet veel, zij hadden de eerste twee wedstrijden verloren, waar wij deze wonnen. Maar we moesten ze zeker niet onderschatten. Gelukkig was onze start goed en kwamen we al snel op een 0-1 voorsprong. Helaas gaven we deze ook al snel weer weg, Winty speelde met een hoge steun waar ze steeds omheen sneden, wij hadden hier moeite mee en hierdoor kreeg Winty een aantal goede kansen: 1-1. Gelukkig pikte onze aanval het hierna weer goed op en door een paar goed uitgespeelde kansen wisten we een voorsprong te pakken: 1-3. Hierna lieten we Winty toch weer terugkomen tot 2-3. Onze aanval kreeg gedurende de eerste helft meer moeite met het creëren van goede kansen. We speelden te gehaast en slordig, waardoor we de bal te snel kwijt waren. Gelukkig wisten we toch nog een keer te scoren en 2-4 te maken. Winty deed nog wat terug en het werd 3-4. Dit was de ruststand. Een aardig eerste helft, maar we dachten dat we wel beter zouden kunnen. Beter communiceren in de verdediging en langere aanvallen spelen. Dit was de opdracht voor de tweede helft. Na rust gingen we ook beter spelen. De aanvallen waren langer en we pakten de goede kansen. Ook verdedigend stonden we een stuk beter en konden het spel van Winty beter controleren. We liepen uit naar 3-6. Hierna maakte Winty de 4-6. Het spel ging meer op en neer en de scores vielen om en om: wij maakten 4-7 en Winty 5-7. Hierna wisten we met mooie aanvallen nog wat uit te lopen en kwamen op 5-9. Winty gooide er nog een afstandsschot in: 6-9. Maar het slotakkoord was voor DAKOS en met nog 2 doelpunten was de eindstand 6-11. Een geweldig resultaat! Een leuke en boeiende tweede helft met goede inzet van iedereen! Het enige smetje op de wedstrijd was een blessure die we in de laatste minuut opliepen, hopen dat het meevalt. Volgende week wacht de Nr 2, dat belooft ook weer een spannende pot te worden.
DAKOS schreef op 4 december 2018 om 21:24
Na een geslaagde Pietentraining wensen wij iedereen morgen een hele fijne en gezellige pakjesavond toe! Tot volgend jaar, Sint & Piet.