DAKOS DEELT HARDE EERSTE KLAP UIT

Op zondag 25 februari was het tijd voor de eerste play-off wedstrijd voor klasse behoud tegen een bekend MKV.

Het doel was duidelijk: winnen! En met zoveel mogelijk doelpunten verschil.
Om 12:30 klonk het fluitsignaal in sporthal De Beek. Vanaf het begin bleek al dat de scheidsrechter er strak op zat, want DAKOS kreeg meteen twee vrije worpen tegen gefloten. Hiervan wist MKV er een slim uit te spelen en opende ze de score. Ook aan de kant van DAKOS werden er vrije worpen gegeven die ook zij wisten te benutten!

Na vijf minuten spelen stond het 2-4 in het voordeel van de dames van DAKOS.
Toen bleek het al dat DAKOS zich goed had voorbereid. De openingsballen en trucs die MKV voornamelijk wil gebruiken om te scoren, wisten de blauwzwarte er goed uit te houden in de verdediging. Dit gaf de aanval de kans om doelpunten te maken en de score uit te bouwen. En die kansen werden goed benut. DAKOS had de overhand en MKV mocht al vroeg in de wedstrijd de achtervolging in. Doormiddel van snelle loopacties en scherpe schoten wist DAKOS de rust in te gaan met een 8-16 voorsprong. Dit mocht dus absoluut niet meer weggeven worden.

Ook na rust liet DAKOS zien dat ze de betere ploeg waren. Verdedigend maakten ze het MKV moeilijk en aanvallend werd het verschil gemaakt. MKV kon het gecreëerde gat niet meer dichten.

Elk doelpunt telt dus de dames waren gebrand om zoveel mogelijk doelpunten te maken zodat het volgende week een stuk minder spannend zou zijn. Op het scorebord stond een stand van 14-27 toen de wedstrijd afgefloten werd. Dit geeft de dames van DAKOS veel vertrouwen voor volgende week en zo zijn ze al een stapje dichter bij handhaving in de hoofdklasse.
MKV zal met een verschil van 14 doelpunten moeten winnen volgende week, maar dat zal DAKOS niet laten gebeuren.
De wedstrijd zal om 12:45 van start gaan in de Postel en alle support is van harte welkom💙🖤

Mocht je zin hebben in de dagje korfbal kijken, dat kan! Voor ons speelt Dakos 3 om 10:05 en Dakos 2 om 11:20.