Schrijf een nieuw bericht voor het Gastenboek

.
598 berichten.
MIdweek 2 schreef op 19 oktober 2019 om 11:29
Woensdag was onze laatste thuiswedstrijd van het buitenseizoen. Het is maar goed dat we bijna naar binnen gaan want het was brasweer. Ondanks het slechte weer hadden we SUPER SUPPORTERS langs de lijn. 11 lieve kinderen moedigden ons aan en zongen ons naar de overwinning. We mochten aantreden tegen Peelkorf. Geen onbekende tegenstander maar dit jaar een vernieuwd team dus altijd weer even bekijken hoe het gaat lopen. We waren vanaf het begin meteen scherp en geconcentreerd. We kwamen snel op voorsprong en hebben dit tot het eind volgehouden en zijn niet in gevaar gekomen. Met de rust was het 5-1 en de uitslag 10-3. Bedankt voor de gezellige support!!! Volgende week de laatste wedstrijd van het veldseizoen. We gaan er voor om deze ook te winnen zodat we ongeslagen het veldseizoen kunnen afsluiten!!!!
DAKOS F1 schreef op 18 oktober 2019 om 11:29
VERLAAT VERSLAG OP zaterdag 5 oktober speelden we tegen Arcades in Neerkant. Dit team is dit seizoen gestart, dus wij hebben wat meer ervaring. In de wedstrijd was dit goed te zien en we bouwden snel een flinke voorsprong op. Omdat Arcades maar 4 speelsters had, mocht 'onze Anne' als superspeelster met Arcades meedoen. Ze wist daar 2x te scoren. De uitslag was 2-13 en met strafworpen 0-1. Was voor ons wel een lekker potje, de meiden van Arcades vonden het ook leuk!
DAKOS F1 schreef op 18 oktober 2019 om 11:25
Op zaterdag 12 oktober speelden we tegen ODC. We wisten van te voren al dat ze heel goed waren, dus moesten we extra ons best doen. De wedstrijd ging best gelijk op, maar we konden niet winnen, de uitslag was 0-2. De strafworpen was het 1-1. We hadden lekker gekorfbald.
DAKOS E2 schreef op 18 oktober 2019 om 10:23
Vorige week zaterdag speelden we tegen Swift uit Velden. We gingen uit van een gelijkwaardige tegenstander. In het begin van de wedstrijd leek Swift toch wat beter als ons en kwamen we achter met 0-3. Gelukkig wisten wij daarna ook het doel te treffen en maakte 3-1. Na de rust herpakte we onszelf en vochten als leeuwen. We kwamen steeds verder terug. Helaas was de wedstrijd net te vroeg afgelopen waardoor de eindstand op 6-7 bleef hangen. Knap werk meiden. Volgende keer vanaf de start scherp, dan winnen we deze wedstrijd gewoon. Nu een zaterdag rust en volgende week de laatste veldwedstrijd van 2019 uit tegen Merselo. Op papier een wedstrijd die we moeten winnen.
DAKOS F2 schreef op 18 oktober 2019 om 10:17
Zaterdag 12 oktober. Wij moesten het vandaag opnemen tegen MKV met een interim coach en 2 invalspeelsters. Gelukkig stonden we er toch al snel als 1 team, waardoor de wedstrijd voor ons als een stoomtrein verliep. We scoorde de een na de andere mooie snelle aanvallen, ondanks dat MKV al snel een sterspeelsters in het veld had staan. Ons doel was om te proberen om zowel je eigen speelsters als de sterspeelster te verdedigen. Daarnaast probeerden we ervoor te zorgen dat we allemaal gescoord hadden. Helaas lukte dat niet, maar kreeg wel iedereen volop kansen. Al met al een topwedstrijd die we met 10-2 gewonnen hebben. Helaas bleef het met de strafworpen slechts 1-1.
DAKOS E2 schreef op 18 oktober 2019 om 10:10
Nog een verlaat verslagje van de wedstrijd tegen ODC E1. We begonnen vol goede moed aan deze wedstrijd. Echter bleek al snel dat zij net een stapje verder zijn als wij. ODC wist al heel knap de doorloopbal te doen in de wedstrijd, waar wij nog moeite mee hebben . Daarnaast het verdedigen van deze doorloopbal was ons ook nog niet bekend. De score liep al snel hoog op. Gelukkig wisten wij deze wedstrijd zelf ook nog 2 keer te scoren, super. Eindstand 2-10. Met de strafworpen waren we even sterk 2-2. Nu werk aan de winkel voor de trainster om die doorloopbal te oefenen en leren verdedigen 😉
Mw1 schreef op 16 oktober 2019 om 20:51
Vandaag afgereisd naar Lottum voor wederom een partijtje in de regen. Met Debby en dessie als extra kracht moet het goedkomen om de zieken en zwangeren te vervangen. Eerste helft bleek al gauw dat we de bovenliggende partij waren. Alleen liet het scoringsvermogen nog wat te wensen over waardoor er een 4-4 ruststand op het scorebord stond. Na een geweldige peptalk van Anne gingen we vol goeie moed de 2e helft in. Alleen bleef het scoren in de regen lastig. Na 5-4, wisten we gelukkig de 5-5 snel te maken. Erna hadden we Linda Bell op de juiste plek gezet en die scoorde 2 aanvallen achter elkaar van dezelfde plek! Yes! Erna kwam Anke de B op stoom en scoorde de beslissende goal. Lottum wist nog 1x te scoren maar de eindstand bleef in ons voordeel 6-9. Op naar huis met..The winner takes it all
DAKOS B2 schreef op 12 oktober 2019 om 16:14
Vanochtend al op tijd vertrokken naar Venlo waar HBSV B1 op ons wachtte. Voor hun was dit alweer de laatste wedstrijd deze veldcompetitie, voor ons pas de 4e. Zij hadden wisselend gepresteerd in voorgaande wedstrijden, dus wellicht lagen er kansen voor ons vandaag. De start van de wedstrijd begon gelijkwaardig, beide teams waren zoekende. Na een tijdje was het HBSV dat de score opende: 1-0. Het duurde niet lang voordat de 2-0 viel. DAKOS was in de aanval zoekende, het kreeg niet veel kansen. Aan de andere kant werd een vrije worp gegeven aan HBSV, deze ging erin en het stond 3-0. Gelukkig deed onze aanval snel iets terug en via een afstandsschot werd het 3-1. Hierna was het rust. In de rust besproken dat het helemaal niet slecht ging, maar dat we aanvallend wat meer durf mochten hebben. De tweede helft begon en DAKOS kwam goed uit de kleedkamer, aanvallend kwamen er meer kansen, maar helaas waren we niet scherp in de afronding. HBSV was daarentegen wel scherp en wist uit te lopen naar 5-1. Maar DAKOS gaf niet op en via een afstandsschot kwamen we terug tot 5-2. De laatste fase van de wedstrijd stond bol van kansen voor DAKOS, helaas werkte de wind niet mee en waren we vaak te gehaast. De wedstrijd eindigde in 5-2. Helaas verloren, maar goede dingen gezien vandaag. Het gaat elke week beter en we groeien steeds meer als team, de eerste punten gaan er zeker nog komen! Goed gespeeld meiden!
DAKOS B2 schreef op 5 oktober 2019 om 15:11
Vandaag een thuiswedstrijd tegen DOT B1. We startten goed aan de wedstrijd en kwamen op een 1-0 voorsprong. Helaas wist DOT snel langzij te komen en maakte gelijk: 1-1. De wedstrijd ging gelijk op en beide teams kregen kansen. Het was DOT dat goed met de kansen omging en kwam op 1-2. DAKOS kreeg ook genoeg kansen, we kwamen er makkelijk langs in de aanval, maar helaas sneden we ook vaak en de scheids floot dit goed af. DOT profiteerde van de fouten die DAKOS maakte en liep uit naar 1-3. Even later was het weer DOT dat de 1-4 maakte. Gelukkig deed DAKOS hierna wat terug, via een goede aanval werd een strafworp verdiend, deze werd goed benut: 2-4. Helaas scoorde DOT vlak voor rust de 2-5. In de rust besproken dat we goed bezig waren en vooral zo door moesten gaan. Met twee verse krachten erin gingen we goed van start in de tweede helft. We kregen aanvallend verschillende kansen, maar helaas ging de bal er niet in. Ook werden we nog steeds vaak afgefloten voor snijden. Bij DOT was in de tweede helft zowat elke bal raak. De uitslag werd 2-11. Helaas verloren, maar ondanks het grote verschil in doelpunten toch een goede wedstrijd gespeeld. Er zit zeker groei in, fijn om te zien. Goed gespeeld meiden! Invalsters Janne en Lana bedankt voor het meespelen!
Midweek 2 schreef op 3 oktober 2019 om 08:49
Gisteren mochten we het opnemen tegen een nieuw gefuseerd team HBSV/Swift. Vorige seizoenen geen verkeerde tegenstander dus nu even kijken hoe het ging in de nieuwe samenstelling. Het viel reuze mee..... ze waren nog erg zoekende en daar konden wij goed gebruik van maken. Met goede en mooi uitgespeelde aanvallen en een stabiele en goede verdediging liepen we met de rust al uit naar 8-0 Na de rust moesten we scherp blijven en ons spel voortzetten. Dit hebben we gedaan waardoor we winnen met 13-2.
Midweek 2 schreef op 2 oktober 2019 om 11:05
Vorige week mochten we aantreden tegen Melderslo. Zij stonden ook nog ongeslagen bovenaan. We begonnen niet scherp aan de wedstrijd en door blessure al vroeg in de wedstrijd kwamen al snel op 3-0 achterstand. We moesten allemaal wakker worden en ons op scherp zetten. Dat is waar we goed in zijn dus het treintje begon te lopen. We zetten de 3-0 achterstand al snel om naar een gelijkspel en gingen er nog even overheen. We zijn niet meer in gevaar gekomen en hebben de wedstrijd winnend afgesloten met 5-9. Ook hier was de kantine gesloten dus op de terugweg maar even langs de grote gele M om ons niveau op peil te houden 😉 Vandaag mogen we ons thuis klaar gaan maken tegen HBSV/Swift om 20.30u
F1 en F2 schreef op 28 september 2019 om 14:51
Vandaag speelden de F1 en F2 tegen elkaar in Someren - Heide. Op het regiotoernooi won de F1 van de F2 en vandaag ging het tot aan de rust gelijk op. F2 had meer kansen maar de F1 ging erg goed met de kansen om. Na de rust kwam de F2 veel feller uit de kleedkamer en vielen de goals aan de kant van de F2. M.b.v. de sterspeler wist de F1 nog één keer te scoren maar de F2 ging terug naar Lierop met een 3 - 9 overwinning op zak. De strafworpen waren echter weer in het voordeel van de F1! Op naar de volgende wedstrijd volgende week!
DAKOS B2 schreef op 28 september 2019 om 14:20
Op deze onstuimige herfstdag gingen wij naar Ommel om te spelen tegen ODC B1. Zij hadden al drie wedstrijden gespeeld en ze allemaal gelijk gespeeld, voor ons was dit pas de tweede wedstrijd deze veldcompetitie. We gingen met enthousiasme van start aan de wedstrijd. Door de harde wind was het lastig om goede ballen te gooien en ook schieten was erg lastig. Het bleef dan ook lang 0-0. ODC had duidelijk een opzet hoe ze wilde spelen, ze gooide lange ballen en schoten veel van afstand, we konden het lang dichthouden, maar op een gegeven moment was het toch ODC dat de leiding pakte: 1-0. Het duurde niet lang voor dat de 2-0 viel, wederom via een afstandsschot. DAKOS had moeite om kansen te vinden in de aanval, mede doordat ODC kort verdedigde, we waren dan de bal ook te snel weer kwijt. ODC kreeg volop kansen in de aanval en zo konden ze de score uitbouwen naar 3-0 door een klein kansje. Met deze stand gingen we de rust in. In de rust besproken om aanvallend meer af te wisselen en verdedigend meer druk te geven. De tweede helft startte we goed, we kwamen terug tot 3-1 door een klein kansje. Helaas werd verdedigend een fout gemaakt die ODC meteen benutte: 4-1. Aanvallend kwamen we er met vlagen wel uit en we kregen ook een aantal kansjes, helaas gingen deze er niet in. ODC was net wat slimmer en scherper en maakte de 5-1. Gedurende de tweede helft werden we wel wat feller en haalden er wat ballen tussen uit, maar we maakten ook foutjes die ODC afstrafte: 6-1. In de laatste minuten gaven we nog alles, maar helaas was ODC erg scherp en wist nog twee keer van afstand te scoren: 8-1. Dit was de eindstand. Helaas niet gelukt vandaag om een goede uitslag neer te zetten, we hard gewerkt allemaal! Volgende week spelen we voor het eerst thuis, wellicht kunnen we dan onze eerste punten pakken.
DAKOS F1 schreef op 23 september 2019 om 19:28
De allereerste echte wedstrijd voor DAKOS F1 dit seizoen. We hebben goed getraind afgelopen weken en ook op toernooi geweest, dus we waren er klaar voor! En jawel, het spelletje vooraf werd meteen gewonnen door onze meiden (meisjesroof). Vervolgens begon de wedstrijd. Eerst moesten we nog even wennen, maar het treintje gooien van de trainingen kwam in de wedstrijd goed tot zijn recht. Binnen no-time waren we elke keer bij de korf, maar we scoorden niet. Toch werd het uiteindelijk 1-0 en ook 2-0. MKV scoorde de 2-1, maar we konden onze voorsprong verder opbouwen tot 4-1. Met een superspeler kon MKV de 4-2 maken en was het RUST. Na rust werd het snel 5-2 en mocht MKV weer een superspeler inbrengen, toch scoorden wij weer de 6-2. Het werd 6-3, maar ook weer 7-3. MKV maakte 7-4 het ging met de superspeler erbij mooi gelijk op. DAKOS wist nog de 8-4 te maken en de eindstand was 8-5. Gescoord in deze wedstrijd door Fem 3x, Anne 3x, Zara 1x en Nikki 1x. groetjes van een supertrotse coach!!
Midweek 2 schreef op 22 september 2019 om 15:46
Onze eerste thuiswedstrijd van het seizoen speelden we afgelopen woensdag tegen DOT. Een fysieke tegenstander, dus belangrijkste doel is ongeblesseerd het veld verlaten. We hadden een goeie scheids, dus de wedstrijd kon beginnen. Zoals al verwacht fysiek en met behoorlijk wat commentaar. Wij namen de voorsprong en konden deze tot de rust houden. Na rust kwam DOT terug en ging het qua stand gelijk op. Zelfs de laatste minuut stond de stand gelijk, maar na een terechte vrije worp voor ons die koelbloedig werd gescoord wisten we de winst terecht binnen te slepen, 7-6. Helaas wel weer met een blessure 🙁
Midweek 2 schreef op 22 september 2019 om 15:10
Dit jaar gepromoveerd van MW3 naar MW2 met versterking van 2 speelsters. We kunnen er weer tegenaan. Vorige week woensdag onze eerste wedstrijd tegen Arcades in Neerkant. Een bekende tegenstander waar we in principe niet voor hoeven te vrezen. Toch maakten zij het ons deze keer lastig en wisten tot na de rust bij te blijven. Na 10 minuten in de 2e helft konden wij pas een gat van 3 doelpunten maken en waren toen niet meer te stoppen. Eindstand 8-14. Helaas geen kantine open, dus dan maar regelrecht naar huis met de winst in de zak.
DAKOS E2 schreef op 22 september 2019 om 14:58
Gisteren moesten we in het stralende zonnetje spelen tegen Peelkorf E3 in Ysselsteyn. Op papier moesten we deze winnen, maar dan moet je het ook nog in het echt waarmaken 😉 Na een goeie warming up gingen we van start. Helaas was het Peelkorf die de score wisten te openen. Na de eerste rust stond het dus 1-0. Dit moest beter en dat werd het ook. In het 2e gedeelte wisten we de score om te zetten naar 1-2 door goed uitgespeelde uitbraken. Na de rust wisten we nog 1x te scoren, dus de winst in de zak. Na afloop deden we nog een leuk dobbelspel. Deze wisten we ook te winnen met maarliefst 23 doelpunten....heel knap!
DAKOS E2 schreef op 22 september 2019 om 14:46
Vorige week speelden we onze eerste thuiswedstrijd van het seizoen. We namen het op tegen Lottum E1. Zij hadden de week ervoor gewonnen tegen Swift, dus we wisten dat we aan de bak moesten. We gingen sterk van start, maar wisten helaas niet ge scoren. Het bleek dat Lottum toch een maatje te groot waren voor ons, dus helaas verloren met 0-4. We hadden wel hard gewerkt. Strafworpen wisten we wel te winnen met 2-1. Kei goed gedaan!
DAKOS F2 schreef op 14 september 2019 om 21:26
DAKOS F2 Vorige week speelden we onder een stralend zonnetje uit tegen ODC in Ommel, maar was het spel niet zo stralend…. Tot 2 – 2 gaven we ODC aardig partij, maar daarna was ODC duidelijk beter en dus ging de F2 met een ruime nederlaag naar huis. Vandaag scheen de zon weer en of het door Lierop kermis komt of niet, maar de meiden hadden veel meer energie! Kansen kreeg de F2 genoeg maar het vizier was nog niet zo scherp afgesteld. In de tweede helft werd de korf gelukkig 6 keer gevonden en wonnen de meiden de wedstrijd, de strafworpen en het spel. Goed gedaan meiden! Op naar Lierop kermis!
DAKOS B2 schreef op 14 september 2019 om 16:20
Op deze mooie zonnige lentedag reisden we af naar het Limburgse Merselo om te spelen tegen Merselo B1. Na een paar weken van voorbereiding en een goed toernooi te hebben gespeeld 2 weken geleden waren we klaar voor onze eerste competitie wedstrijd. De wedstrijd begon en het ging gelijk op, het bleef even 0-0. Daarna werd Merselo gevaarlijker, we gaven teveel ruimte weg, waardoor zij makkelijk konden schieten, hierdoor kwamen zij ook op een 1-0 voorsprong. Even later was het weer raak voor Merselo, wederom konden ze makkelijk raak schieten: 2-0. In onze aanval lukte het niet goed om iets op te zetten. Het ging allemaal een beetje te sloom en we wilden alles op schot doen, maar vergaten af te vangen, waardoor we de bal snel weer kwijt waren. Merselo profiteerde van het slordige spel van DAKOS en in hun aanval was het wederom raak: 3-0. Even later werd het zelfs 4-0, omdat de verdediging het allemaal wel heel makkelijk liet gebeuren. In deze fase van de wedstrijd lukt er vrij weinig aan de kant van DAKOS. Merselo had dit in de gaten en zette nog even aan, het werd 5-0. Gelukkig konden we nog wat terug doen en maakten we voor rust nog de 5-1 met een mooi afstandsschot. De rust kwam voor ons op het juiste moment, alleen kwamen we er wel achter dat we 5min te kort hadden gespeeld. In de rust besproken dat er toch wel een tandje bij mocht en dat we beter geconcentreerd moesten verdedigen. We gingen weer vol vertrouwen de tweede helft in en al snel kwamen we terug tot 5-2, wederom van afstand, en even later werd het zelfs 5-3. Het vertrouwen groeide bij DAKOS. Helaas werd er in de verdediging nog teveel ruimte weg gegeven en kon Merselo weer uitlopen naar 6-3. Vrij snel daarna deed DAKOS nog wat terug en met een mooie aanval werd de 6-4 gemaakt. Helaas was de tijd toen voorbij volgends de scheids en werd er afgefloten. Een terechte nederlaag waaruit we genoeg lering kunnen trekken. Na de wedstrijd even navraag gedaan bij de scheids, het bleek dat ze niet in de gaten had dat je bij de B 2x 30min speelt. Jammer wat die 10 minuten die we vandaag te kort gespeeld hebben hadden ons wellicht nog een punt op kunnen leveren!