598 berichten.
DAKOS C2 schreef op 7 oktober 2017 om 13:33
Wij feliciteren DAKOS A2 met het behaalde kampioenschap!
DAKOS C2 schreef op 7 oktober 2017 om 13:32
Na twee weken geen wedstrijd te hebben gehad mochten we vandaag weer lekker gaan korfballen. Op het programma stond een thuis wedstrijd tegen ROKA C1. We waren vastbesloten om onze ongeslagen status te behouden en gingen dus ook vol goede moed van start. Dit werd meteen beloond want in de eerste beste aanval lag de bal er al in, Anne sneed mooi in en scoorde een klein kansje: 1-0. Hierna ging het spel over en weer. Vooral in de beginfase was ROKA slordig en DAKOS was licht sterker. Aanvallen kregen we genoeg kansen, maar helaas waren we ook wat gehaast, waardoor we de bal snel kwijt waren. Gelukkig stond de verdediging goed en haalden de ballen er goed uit. Dit ging zo een tijdje door, totdat Julia er een mooie bal van afstand in knalde: 2-0. Niks aan de hand zal je denken, maar niets was minder waar vandaag. Het leek wel of er hierna een ander DAKOS in het veld stond. Ineens kregen we geen goede ballen meer gegooid, verdedigend werd het chaotisch en aanvallend kregen we niks meer van de grond. ROKA profiteerde van deze fase en kwam terug in de wedstrijd: 2-1. Gelukkig was het snel genoeg hierna rust. In de rust besproken dat het toch veel beter zou moeten. Na rust ging het helaas niet veel beter. Nog steeds heel veel balverlies, slechte ballen uitbrengen en verdedigend te makkelijk kansen weggeven. ROKA kwam verdiend op gelijke hoogte: 2-2. Hierna volgde een fase waarin het spel over en weer ging, DAKOS kreeg aanvallend nu weer enkele kansen, waaronder een strafworp, maar helaas geen doelpunt. Gelukkig stond het verdedigingsvak een stuk beter en bleef het 2-2. Met nog 10 minuten op de klok wisselde DAKOS in de aanval. Dit pakte goed uit, want er kwamen meteen meer kansen, helaas duurde het maar voordat er een doelpunt viel. Het was zo'n 4 minuten voor tijd toen Kim er van afstand een bal in knalde: 3-2. Een golf van opluchting bij de speelsters, coach en het publiek. Nu nog vasthouden! Gelukkig gebeurde dit ook, DAKOS speelde de wedstrijd goed uit, kreeg nog enkele kansen, maar geen doelpunten meer. Eindstand 3-2 winst. Een goed resultaat na een slechte wedstrijd. Deze week flink trainen, want volgende week staat de wedstrijd tegen koploper Oxalis op het programma en dan zal het toch een stuk beter moeten dan vandaag!
Senioren 1 schreef op 2 oktober 2017 om 21:39
Zondag 1 oktober speelde DAKOS1 de uitwedstrijd tegen Odisco. De ploeg ging er vol vertrouwen heen nadat het vorige week veerkracht heeft getoond en er een punt aan over hield tegen Melderslo. In het 1e deel van de wedstrijd was Dakos niet scherp genoeg, ondanks het goede spel en veel kansen. Daar profiteerde odisco optimaal van. In de rust geprobeerd de afspraken weer helder te krijgen want vorige week kwamen we ook heel sterk uit de kleedkamer. Deze week was dat anders. 10 min na rust was het geloof een stuk minder en konden we het gat niet meer dichten. Eindstand 17-9. Komende zondag spelen we tegen Rooi. Geen onbekende tegenstander voor ons, we gaan er weer voor en kunnen alle support goed gebruiken. Aanvang 13.00uur op de plagge.
Bestuur schreef op 2 oktober 2017 om 12:43
Het bestuur feliciteert Linsey en Leon met de geboorte van hun zoontje Milan. Geniet ervan met zijn drietjes.
DAKOS A2 schreef op 1 oktober 2017 om 11:48
Gisteren was de belangrijke wedstrijd tegen de nr 2 MKV A1. Met goede moed vertrokken we richting Milheeze. Voorafgaand aan de wedstrijd werd er door de coaches duidelijk gemaakt dat dit geen makkelijke wedstrijd zou worden. De meiden moesten dit niet onderschatten en er werd volle inzet verwacht. De wedstrijd begon voor MKV sterk, ze kwamen al vroeg op een 2-0 voorsprong door een strafworp en een kleine kans. DAKOS kwam hierna meer tot zijn eigen spel toe en creëerde in de aanval mooie kansen en benutte ze ook tot doelpunten. Dit resulteerde in een ommekeer, DAKOS kon een voorsprong pakken: 2-3. Hierna kwam MKV terug tot 3-3. Vanaf dit moment liep DAKOS uit tot 3-5 in de rust. In de rust werd duidelijk gemaakt aan de meiden dat ze verdedigend zo door moesten gaan en aanvallend nog meer op scorend vermogen moesten spelen. Dit werd goed opgepikt, want we startte zeer goed in de tweede helft. De kansen werden goed benut en zo liepen we uit naar een 3-9 voorsprong. Hierna kwam een fase waarin DAKOS iets vermoeiender werd en MKV terug kwam met 3 doelpunten achter elkaar: 6-9. Het leek een spannend einde te worden, maar gelukkig herpakte DAKOS zich goed, ze lieten zich niet beïnvloeden door het rommelige spel van MKV in de laatste paar minuten. De wedstrijd werd mooi uitgespeeld door DAKOS met een uitslag van 6-11. Dit was echt een teamprestatie! De meiden hebben laten zien dat ze als team deze wedstrijd hebben gewonnen. Het een zeer sportieve en leuke wedstrijd tegen dit team. Beide teams waren erg aan elkaar gewaagd. Volgende week wacht weer een spannende wedstrijd tegen Klimop A2 in Asten. Mocht je zin hebben om ons te komen supporteren, we spelen om 12:30u.
Bestuur schreef op 28 september 2017 om 07:40
Het bestuur feliciteert Merel en Hubert met de geboorte van hun dochter Jinte. En Lana en Nine met hun lieve zusje.
DAKOS B2 schreef op 26 september 2017 om 13:13
Op zaterdag 23 september hebben wij een wedstrijd tegen de Flamingo's B2 gespeeld. Ze begonnen meteen heel sterk maar gelukkig ging het bij ons ook erg goed. Al snel maakte Megan het eerste doelpunt met een afstandschot! Niet veel later maakte ze er nog een. De Flamingo's bleven niet achter en maakte ook een doelpunt. Gelukkig maakte Inge daarna met een mooie actie de 1-3. Daarna zijn er nog doelpunten gemaakt door Megan, Laura, Roos en Renske en hebben we er helaas nog 2 doorgelaten. Met als eindstand 3-9 zijn we met de winst naar huis gegaan! Op naar volgende week tegen Klimop!
Bianca Tomassen schreef op 23 september 2017 om 14:10
Gratis af te halen: voetbalschoen maat 36 2/3 Maat 38 1/2 2x maat 40 1/2 Maat 44 Telefoonnr: 0683007119
DAKOS 1 schreef op 20 september 2017 om 15:14
Afgelopen zondag was DAKOS 1 te gast bij KV Rooi in Sint-Oedenrode en was vastberaden om daar twee punten weg te gaan halen na de verliespartij van die week daarvoor. In de voorjaarscompetitie van vorig seizoen speelde DAKOS ook al tegen de fysiek sterke Rietvogels en had toen vooral moeite met haar dreiging naar binnen, wat leidde tot veel tegengoals en ons toen uiteindelijk ook de kop kostte. Om dat deze keer te voorkomen, was de verdedigende opdracht dus om terug te zakken en de eerste bal achter te verdedigen. De eerste helft lukte dit goed en het opgedane vertrouwen in de verdediging namen we mee naar de aanval. We speelden lang wat resulteerde in goede kansen die we ook af wisten te maken: ruststand 6-8 en DAKOS was de bovenliggende partij. Zoals wel vaker bleek de rustpauze op het verkeerde moment te zijn geweest: na de intermezzo leek er een compleet ander team op het veld te staan, wat haar meegekregen opdrachten niet meer kon uitvoeren. De Rietvogels wisten van een 7-10 achterstand terug te komen naar een voorsprong van 13-10 in tijdsbestek van slechts tien minuten. DAKOS was het spoor bijster, de Rietvogels konden ons met de meest simpele opzetjes en kansen verrassen. Hierdoor waren we duidelijk aangeslagen en lukte de aanvallen ook niet meer goed. Uiteindelijk wisten we nog terug te komen tot 14-13, maar met nog anderhalve minuut op de klok wisten we niet aan puntenverlies te ontkomen: eindstand 15-14. Komende zondag is het zaak dat er punten worden gepakt in de thuiswedstrijd tegen Melderslo, die met 4 punten derde staan. Maar eerst nog een bekerwedstrijd tegen MKV aankomende donderdag.
DAKOS 2 schreef op 17 september 2017 om 11:54
Op deze zonnige ochtend mochten wij, Dakos 2, afreizen naar het Limburgse Leunen om aan te treden tegen Oranje Wit. In voorgaande wedstrijden een pittige tegenstander die veel druk geeft. Vol goede moed gingen we de wedstrijd in, want alles was mogelijk. In de eerste halve minuut scoorde oranje wit de eerste goal. En na een kwartier op stond er al een score van 1-3 in ons voordeel op het bord. Tot aan de rust bleven we telkens twee punten voorsprong behouden en met een stand van 4-6 gingen we het kleedlokaal in. Na de rust begonnen we meteen scherp en gooide Lindy al snel een prachtig afstandsschot in de korf, waardoor we de voorsprong verder uitbouwde. Oranje wit kwam weer met 1 punt terug. En tot aan de 60e minuut bleef de voorsprong uit 2 doelpunten bestaan. Het was nu taak, met nog 10 minuten op de klok, de voorsprong vast te houden en waar mogelijk uit te bouwen. We moesten even zoeken met het uitbrengen van de bal, maar Laura scoorde in de laatste minuut nog een afstandsschot waarmee we met een 7-10 winst terug naar Someren konden. Door de positiviteit en het vertrouwen in elkaar konden we ook vandaag weer als een team aantreden en deze winst pakken. Dit geeft weer vertrouwen voor volgende week! Dan komt SPES uit Milsbeek op bezoek!
DAKOS C2 schreef op 16 september 2017 om 18:32
Vandaag stond voor ons de wedstrijd tegen Merselo op het programma. We konden lekker uitslapen, want we vertrokken pas na de middag. Via een leuke toeristische route over allemaal landweggetjes kwamen we mooi op tijd aan in Merselo. Het was even zoeken naar de kleedlokalen, maar uiteindelijk gevonden. We hadden genoeg tijd om goed in te spelen en gezellig te kletsen. Maar toen de wedstrijd begon meteen de focus bij iedereen. DAKOS startte meteen vanaf het begin fel aan de wedstrijd, dit leverde direct goede kansen op in de aanval, maar de afwerking was nog wat slordig. Het duurde dan ook vrij lang voordat het eerste doelpunt viel. Gelukkig beloonde DAKOS zichzelf zo ongeveer halverwege de eerste helft, Dana scoorde met een afstandschot de 0-1. Vrij snel daaran was het al 0-2, via een klein kansje van Dana. Hierna was het wisselen. Ons tweede aanvalsvak kwam wat moeizaam op gang. Ze waren wat slordig met de kansen die ze kregen en schoten te veel zonder vang. Gelukkig wist de verdediging de ballen er snel uit te pikken en zo was de bal weer snel bij de aanval. Na een tijdje kwam dan ook de aanval beter in hun spel. Lana scoorde een mooie afstandschot: 0-3. Hierna was het weer aan Merselo, zij kwamen terug in de wedstrijd via een afstandschot: 1-3. Maar DAKOS raakte hier niet door van de wijs. We gingen gewoon door met aanvallen en kansen zoeken. Zo kon Lisan met een klein kansje de 1-4 maken. Hierna was het vrij snel rust. In de rust besproken dat het goed ging, maar dat we in de aanval onze rust moesten houden en de vang goed moesten pakken. Na rust gingen we meteen goed uit de startblokken, wederom heel veel kansen, maar de afwerking ontbrak nog. Gelukkig viel de bal toch in het mandje, Dana maakte met een mooi afstandschot de 1-5. Verdedigend stonden we als een huis en lieten we niks door. Het andere aanvalsvak mocht weer en deze keer was het Lana met een klein kansje : 1-6 en niet veel later Anne met een afstandsschot: 1-7. We hadden vandaag veel variatie in de aanval, ik heb veel mooie dingen gezien. Zoals Saske die goed insneed en de 1-8 maakte. Niet veel later was het alweer Dana, die vandaag goed op schot was: 1-9. De laatste fase van de wedstrijd kreeg DAKOS nog enkele goede kansen, maar we werden wat gehaast, de vermoeidheid sloeg wat toe. Toch moet ik de meiden een compliment geven: tot het einde goed uit blijven verdedigen en nog verschillende ballen eruit gehaald. De tiende treffer kwam er helaas niet meer. Maar toch een hele mooie overwinning; 9-1. Een hele goede wedstrijd met mooie aanvallen en iedereen pakte zijn kansen. Ook verdedigend goede dingen gezien. We gaan als koploper geniet van 2 weken vrij. Iedereen fijne kermisdagen gewenst!
Midweek 2 schreef op 14 september 2017 om 14:49
13-09-2017, DAKOS MW2 - HBSV MW1. Vandaag stond HBSV uit Hout Blerick op ons programma. Deze wedstrijd ging wat meer gelijk op als vorige week. We weten voor rust een voorsprong te pakken van 5-2. We dachten de touwtjes wel in handen te hebben, echter laten we HBSV terugkomen tot 5-5 en na de 7-7 neemt HBSV zelfs 2x een voorsprong. Gelukkig weten we er op het eind toch nog een puntje uit te slepen, 9-9. Heel jammer, er had zeker wel meer in gezeten!!!
Midweek 2 schreef op 14 september 2017 om 14:44
Nieuw seizoen maar wel met ongeveer hetzelfde team. We hebben het zwangerschapsstokje overgedragen aan Midweek 1 en hopen op niet teveel blessures, zodat we dit seizoen zoveel mogelijk compleet zijn. De eerste wedstrijd op woensdag 6 september treden we aan tegen Peelkorf MW1 in Ijsselsteyn. We zien al gauw dat dit een heel ander (jonger) team is als vorig jaar, dat beloofd wat. Wanneer de wedstrijd begint is de openingstreffer voor DAKOS, helaas meteen de laatste voorsprong. Peelkorf loopt in de 1e helft al uit naar 5-1 en met 6-2 is het rust. Het waas duidelijk dat we het zwaar hadden tegen dit jonge team, dus moesten slimmer gaan spelen en meer rust bewaren. We waren veel ballen onnodig verloren. De tweede helft ging daardoor wat beter lopen, maar echt terugkomen konden we niet. Eindstand 11-5.
DAKOS 1 schreef op 11 september 2017 om 21:02
De speelsters van DAKOS 1 zijn vorige week goed van start gegaan in de competitie en zaak was om dit afgelopen zondag door te zetten. De wedstrijd tegen Bladella werd niet scherp genoeg begonnen door de dames van DAKOS, waardoor er al snel een 3-0 achterstand op het scorebord stond. In de 20 minuten die hierna volgden, maakte onder andere Lies Verlangen, met 3 doelpunten, duidelijk dat DAKOS niet van plan was om te verliezen. Dit resulteerde in een 6-4 ruststand. Met een paar duidelijke opdrachten, zoals scherper in de passing en de ruimte beter benutten, startte DAKOS met haar inhaalslag waarop het ene na het andere afstandsschot bij beide partijen in de korf vlogen. Dit kwam mede door betere communicatie in de verdediging, waardoor Bladella haar acties naar binnen minder goed kon uitvoeren, en door rustiger en meer gecontroleerd aanvallen aan de kant van DAKOS. Toen er nog een kwartier te spelen was stond het 9-9, wat een goed beeld van de wedstrijd gaf. Beide teams waren gewaagd aan elkaar. Echter, DAKOS maakte in de slotminuten zowel aanvallend als verdedigend te veel slordige en gehaaste fouten wat leidde tot een eindstand van 11-10. Volgende week staat Rietvogels op het programma, waar DAKOS hoopt de winst wel te gaan pakken.
Bestuur schreef op 11 september 2017 om 13:49
Iedereen die heeft meegeholpen met de Heise Bierfeesten, super bedankt. We hebben samen een bedrag opgehaald van 910 euro.
DAKOS A2 schreef op 10 september 2017 om 12:32
Na de mooie overwinning van vorige week stond voor ons de eerste thuiswedstrijd op het programma. Tegenstander was Oxalis A2. DAKOS A2 begon de wedstrijd moeizaam. Aanvallend kwamen ze niet echt tot scoren en het was een beetje rommelig. Verdedigend stond het als een huis, door het voorverdedigen kon Oxalis niet tot goede aanvallen komen. Halverwege de eerste helft werd het aanvallend beter en werden er mooie kansen gecreëerd en ook benut. Aan het einde van de eerste helft was duidelijk zichtbaar dat DAKOS de bovenliggende partij was, maar af en toe te slordig omging met de kansen die ze creëerden. De ruststand was 6-3. In de rust gaf de coach aan dat er aanvallend meer naar elkaar gekeken moest worden en niet alleen voor de eigen kansen gespeeld moest worden. En verdedigend zo door moesten gaan. De tweede helft merkte we dat Oxalis een paar nieuwe aanvallende acties probeerde, maar DAKOS had dit goed in de hand. Aanvallend werd beter naar elkaar gekeken, er kwamen mooie aanvallen uit en dat werd beloond met een aantal mooie doelpunten. Het laatste kwartier heeft de Leon de dames gecoacht tot de overwinning. Met een mooie uitslag: 11-5. Een mooie tweede overwinning voor DAKOS A2. Volgende week een weekje vrij, dus tijd om wat dingen te oefenen op de training.
Dakos B2 schreef op 10 september 2017 om 10:50
Zaterdag 8 september heeft de B2 een wedstrijd tegen de Arcades B1 gespeeld. Na een lange vakantie weer de eerste wedstrijd met een nieuw team, spannen! Al snel kwam het eerste doelpunt van Arcades met een strafworp hierdoor werd het 1-0. Snel erna werd er gescoord door Luca met een klein kansje dus werd het 1-1. Helaas gingen de andere kansen (die we volop kregen) er niet in... Rust. Na de rust ging het al snel een stuk beter, Roos scoorden met een afstandsschot, 1-2. Daarna scoorden Esmee een klein kansje 1-3. Ook de strafworp van Renske ging erin, 1-4. Maar we kregen er ook een tegen. Arcades maakten er 2-4 van. Snel genoeg daarna maakte Demy er 2-5 van met een afstandsschot. Weer hebben we veel kansen gehad maar ze wilden er niet in, gelukkig maakte Demy er 2-6 van met weer een afstandsschot. Megan maakte een mooie afstandsschot 2-7 en daarna maakte ze ook nog een mooie doorloopbal 2-8. Als laatste maakte Roos met een hele mooie afstandsschot 2-9, de eindstand. De eerste winst is binnen, op naar volgende week tegen Roka
DAKOS C2 schreef op 9 september 2017 om 20:36
Vandaag stond voor ons de eerste thuiswedstrijd in Lierop op het programma. De tegenstander was Gazelle C1 uit het zuiden van Limburg. Na het maken van de teamfoto en een gezellige warming-up en inspelen was het tijd om te beginnen. DAKOS startte goed aan de wedstrijd en kreeg meteen goede kansen in de aanval, helaas werden deze nog niet benut. Verdediging moesten we in het begin even wennen aan het spel van Gazelle, maar toen we dit eenmaal door hadden lukte het goed om het dicht te houden en konden we er af en toe ballen uithalen. Het was tegen het einde van de eerste helft voordat DAKOS op voorsprong kwam, via een mooie aanval en goed rondspelen kon Anne met een klein kansje de 1-0 maken. Niet snel daarna wist Lana er 2-0 van te maken. Het was meteen omschakelen voor het vak wat zolang aanval was geweest, dit was dan ook te merken want Gazelle scoorde vrij snel de 2-1. Gelukkig was het hierna rust. In de rust hebben we tegen elkaar gezegd dat we aanvallend goed bezig waren, maar dat we verdedigend het niet moesten laten lopen. Met een frisse speelster in het veld begonnen we aan de tweede helft. Deze was meteen een heel stuk fysieker dan de eerst. Gazelle sprong constant in de rug bij DAKOS. Dit belemmerde ons wel wat in ons spel. Gelukkig liet DAKOS zich niet van de wijs brengen en ging door met aanvallen. Via een mooie insnijbal wist Saske de 3-1 op het bord te zetten. De verdediging moest weer aan de bak, ze hadden moeite met het spel van Gazelle en doordat we niet goed volgden kregen zij teveel ruimte waardoor zij de 3-2 wisten te maken. Gelukkig wist de aanval hier snel een antwoord op te vinden en scoorde Ilse de 4-2. Het laatste deel van de wedstrijd werd het van beide kanten een beetje rommeliger, de vermoeidheid sloeg toe en we werden slordiger. Dit leidde tot een rommelige wedstrijd. Gelukkig wist de aanval de korf nog wel een keer te vinden, Dana maakte met een mooi afstandschot de 5-2. Tegen het einde van de wedstrijd kreeg Gazelle nog wat kansjes, maar gelukkig gingen deze er niet meer in. We wisten dus met 5-2 te winnen. Een goede pot vandaag, vooral aanvallend goed dingen gezien. Verdedigend nog wat verbeterpuntjes. Maar na 2 wedstrijden 4 punten, dus een tevreden coach!
Marion schreef op 9 september 2017 om 18:39
Onder 't kopje fotoalbum enkele foto's van vandaag 🙂
Marion schreef op 3 september 2017 om 21:46
S1 en S2 proficiat met de overwinning. Genoten van de teamspirit en van de inzet")