Schrijf een nieuw bericht voor het Gastenboek

.
598 berichten.
DAKOS C2 schreef op 10 maart 2018 om 19:23
!!KAMPIOENEN!! Vandaag de laatste wedstrijd in de zaal. Vorige week de concurrent verslagen, dus we waren al kampioen. Maar thuis wilde we voor eigen publiek nog een feestje gaan bouwen. Helaas vandaag zonder Saske die een weekend weg was en Sanne nog steeds geblesseerd, dus we moesten het met z'n 8en gaan doen. Tegenstander was Oxalis C3 zij staan in de onderste regionen, maar we hebben geleerd dat dit niks wil zeggen. We begonnen goed aan de wedstrijd en kwamen al snel op een 1-0 voorsprong. Hierna ging het spel over en weer. DAKOS had moeite met het aanvallende spel van Oxalis en liet ze te makkelijk kansen creëren. Gelukkig gingen ze er niet in. Maar ook bij DAKOS wilde de bal er niet in bij de aanval. Het bleef lang 1-0, dus het kon alle kanten op gaan. Gelukkig kwam op een gegeven moment met een mooie aanval dan toch die bevrijdende 2-0. Dit gaf wat meer lucht en rust. We zaten vanaf dat moment wat beter in de wedstrijd. Verdedigend stond het nu goed en we gaven weinig weg. De aanval kreeg veel mooie kansen en we konden uitlopen naar een 4-0 voorsprong. Dit was ook de ruststand. In de rust besproken om verdedigend wat beter te organiseren en aanvallend de goede kansen te zoeken. Tweede helft begonnen we ook weer vrij goed, we kwamen op een 5-0 voorsprong. De wedstrijd was gespeeld en dit was ook te zien in het veld. DAKOS gaf wat makkelijker kansen weg in de verdediging en aanvallend liep het niet meer zo soepel. We lieten Oxalis terug komen tot 5-2. Gelukkig was daar het eindsignaal. KAMPIOENEN!! Een fantastische prestatie van dit leuke team. Elke week is er keihard door de meiden gewerkt. Waar het voor kerst allemaal als een trein ging, ging het de laatste weken wat moeizamer. Helaas Sanne langdurig geblesseerd geraakt halverwege de zaal en daarbij nog veel wedstrijden in een andere samenstelling gespeeld. Maar desondanks hebben de meiden elke week keihard gewerkt om de punten te pakken. Met dit kampioenschap als resultaat! Na de wedstrijd nog een klein feestje gebouwd met champagne en confetti. Het echte feest hebben we nog tegoed. Nu op naar het veld waar we een aanval nieuwe tegenstanders tegenkomen. Maar eerst dinsdag nog even genieten van een wel verdiend feestje!
Reactie van Wilma en Ingrid schreef op 7 maart 2018 om 18:13
Graag gedaan! Hele kleine moeite!
Materialen commissie schreef op 7 maart 2018 om 18:09
Maar eerst nog effe naar Eindhoven met de A1.... Meiden en technische staf héél véél succes zaterdag!
Materialen commissie schreef op 7 maart 2018 om 18:07
Het materialenhok op spp. de Plagge ziet er weer spik & span uit! Nu nog de materalen van zaal naar veld brengen en de voorjaarscompetitie kan gaan starten. Met dank aan Ingrid en Wilma 🙂
Anke schreef op 3 maart 2018 om 19:23
Super trots op de meiden van de C2. Helaas kon ik er vandaag niet bij zijn. Maar twee goede vervangsters Elly en Maria die de meiden naar de overwinning hebben gecoacht. Super bedankt daarvoor! Natuurlijk ook een groot compliment voor de meiden die vandaag kei hard hebben gewerkt voor deze overwinning. Volgende week gaan we het kampioenschap vieren. We spelen dan thuis om 14:00u in de Postel, we hopen op veel publiek!
C2 schreef op 3 maart 2018 om 17:11
Vandaag moest de C2 spelen in Meerlo tegen de nummer 2 en directe concurrent Sporting ST. Bij winst is C2 kampioen en niet meer in te halen. Helaas zonder de vaste coach Anke maar met 2 ouders die bereid waren om deze taak over te nemen. Het begin ging meteen voortvarend van start. De verdediging stond goed en gaven geen enkele kans weg. Ook aanvallend ging het super goed! De aandacht was er goed bij en al na enkele minuten was het 1-0. Ook de 2-0 viel er gauw genoeg achteraan. Ook de vakwissel ging goed en het aanvalsvak kon 3-0 scoren. Geen vuiltje aan de lucht. Helaas door een terechte strafworp bij Sporting ST werd de ruststand 3-1. Na de rust ging het minder goed. Sporting zat er direct bovenop en onderschepte bijna alle ballen die Dakos probeerde over te spelen. Ook aanvallend ging het wat minder, er werd niet zo goed rond gespeeld en bij een schot was de bal meteen weer bij de tegenpartij. Het kon dan ook niet uitblijven dat Sporting scoorde en de stand was 2-3 met nog zeker 10 minuten op de klok. Dit werden hele spannende minuten. Vooral Sporting miste heel veel kansen, Dakos kreeg de bal niet in het aanvalsvak en de aanval was de bal weer best snel kwijt. Ook Dakos miste kansen. In de laatste minuten was het alles of niets, maar gelukkig stond de verdediging goed en bleef de eindstand 2-3. Gefeliciteerd meiden, trainsters en coach, hopelijk zien we jullie volgende week weer schitteren in de laatste wedstrijd van de zaal met heel veel publiek.
Trudie schreef op 2 maart 2018 om 09:10
Diane Engelen neemt de Zaalwacht over.. bedankt!!
Trudie van den Heuvel (R2) schreef op 1 maart 2018 om 08:47
Hallo, Wie zou mijn zaalwacht van a.s. zondag 4 maart over kunnen nemen? 9:30 aanwezig voor wedstrijden Sen 2 en 1? Ik ben helaas verhinderd. Ik zou er erg mee geholpen zijn. Reactie kan via dit gastenboek.
schreef op 28 februari 2018 om 22:08
Yes!! wij hebben ons weten de plaatsen voor de kruisfinale op 10 maart! Aanstaande zaterdag spelen we de laatste competitiewedstrijd tegen onze directe concurrent voor de kruisfinale Swift A1. Bij winst of gelijkspel spelen we de kruisfinale thuis in de Postel en bij verlies moeten we uit naar Velden. Mochten we die kruisfinale weten te winnen dan mogen we de finale spelen in Eindhoven, een droom voor ons allen. Kom ons allemaal zaterdag aanmoedigen om 16:10 in de Postel en natuurlijk ook de week erop!
Bedankt! schreef op 25 februari 2018 om 15:39
Clubkascommissie, Elly en Saskia, bedankt voor de geslaagde Kienavond. Diane ook jij bedankt voor je inzet voor en achter de schermen en we vergeten assistent Leon natuurlijk ook niet en Golfbaan de Swinkelsche! Het was een geslaagde avond met schitterende prijzen en goede opkomst van ruim 130 kieners!
TC schreef op 17 februari 2018 om 18:45
DAKOS B2 KAMPIOEN! Op de zaterdag na de carnaval stonden er voor verschillende teams van DAKOS meteen een paar belangrijke wedstrijden op het programma. De B2 kon in navolging van de A2 al ruim voor het einde van de competitie het kampioenschap binnen halen. Zij speelden vandaag tegen Swift B2 uit Velden en in de eerste helft waren de meiden scherp en scoorden ze heel makkelijk. De winst was eigenlijk al binnen en de tweede helft was voor het publiek wat saaier, maar desalniettemin een klinkende 8 – 4 overwinning! Ongeslagen tot nu toe. Dames een hele mooie prestatie van jullie. Na het kampioenschap op het veld nu dan ook in de zaal. Chapeau! Speelsters en trainsters/coaches van harte gefeliciteerd en geniet er samen van! Buiten staan jullie duidelijk hoger ingedeeld en dat mag ook wel na zoveel overwinningen…. Naast de mooie prestatie van de B2 deed de A1 ook erg goede zaken door met 17 – 20 uit te winnen bij ONA/Astrantia. De meiden van de A1 staan nu op de tweede plek en ze moeten bij de eerste vier eindigen om de kruisfinales te mogen spelen. Het gat tussen plek 2 en 5 is klein en de komende twee wedstrijden zijn dus erg belangrijk, maar vandaag hebben jullie een stap in de goede richting gezet. Zet ‘m op meiden! Jullie kunnen het! De C2 is ook nog altijd in de race voor het kampioenschap, maar het is spannend in deze poule. Vandaag wonnen de meiden met 5 – 2 van DES en ze hebben alles nog in eigen hand! Dus nog twee wedstrijden volle bak meiden! De D1 en E3 hebben het niet meer helemaal in eigen hand. Zij moeten hopen op een misstap van de concurrentie en daarnaast zelf alles winnen. De D1 deed dat vandaag wel, maar de E3 speelde helaas een van de mindere wedstrijden van het seizoen. Zonde. Maar het kan nog, dus kop op en er 110% voor gaan! Ook in de poule van de E4 is het enorm spannend. Deze meiden spelen de meeste wedstrijden van alle jeugdteams in de zaal, 14 in totaal. JES leek niet meer in te halen, maar zij verloren twee keer achter elkaar waardoor Klimop, Arcades en DAKOS de achtervolging in hebben gezet. DAKOS E4 won vandaag van Arcades uit Liessel waardoor DAKOS samen met Klimop lijken te gaan strijden voor het kampioenschap. Of komt JES nog terug??? Zaterdag 10 maart zullen we het allemaal weten en hopelijk kunnen we dan ook de A1 gaan aanmoedigen voor die felbegeerde plek in de zaalfinale in Eindhoven. Eerst senioren 1 en 2 morgen tegen Bladella en vergeet de Kienavond niet a.s. vrijdag 23 februari. Er zijn schitterende prijzen te winnen!
DAKOS C2 schreef op 17 februari 2018 om 17:16
Vandaag hervatte we de competitie weer met een thuiswedstrijd tegen DES C1. Uit hebben we het hier tegen onnodig spannend gemaakt, dus vandaag wilde we gewoon een goede pot neerzetten. Helaas bij ons vandaag ook de nodige afwezigen door blessures en wintersport. Maar gelukkig hadden we een aanval goede vervangsters. DAKOS begon niet heel sterk aan de wedstrijd. We speelden te rommelig en we kwamen niet echt in ons spel. DES profiteerde hiervan want in hun eerste aanval wisten ze meteen te scoren: 0-1. Oei dacht ik we zullen het toch niet laten lopen vandaag. Maar gelukkig werd DAKOS hier door wakker geschrikt en we konden al vrij snel op gelijke hoogte komen: 1-1. Hierna wisselde we van vak en ons tweede aanvalsvak liep beduidend beter. Ze kregen héél véél kansen, maar ze benutte ze niet. Gelukkig viel op een gegeven moment toch het verdiende doelpunt en konden we een voorsprong pakken van 2 punten: 3-1. Dit was ook de ruststand. In de rust een dubbele wissel toegepast in de hoop dat het andere vak ook beter ging lopen. Gelukkig was dit het geval, want zij kregen nu ook meer kansen. We kregen een aantal vrije worpen en strafworpen. Waarvan we er 1 hebben benut en even later scoorde we nog een keer en was de winst eigenlijk wel binnen: 5-1. Reden om nog eens aanvallend te wisselen. Verdedigend zijn we in de tweede helft nauwelijks in de problemen gekomen, we moesten nog wel een tegenstreffer incasseren. De winst kwam niet meer in gevaar, we speelden de wedstrijd uit en wonnen met 5-2. Prima overwinning en de punten weer gepakt! 3 Maart volgt voor ons de belangrijke wedstrijd tegen Sporting C1. Hier zullen we in een rechtstreeks duel gaan strijden om het kampioenschap! Als laatste wil ik Cato, Maartje en Janne bedanken die na hun eigen wedstrijd nog bereid waren bij ons in te vallen.
TC schreef op 16 februari 2018 om 20:57
Iedereen weer succes gewenst komend weekend!! En zeker de meiden van de B2 die morgen thuis hun kampioenswedstrijd spelen! A2, D2 en E2 spelen morgen niet. Te veel zieken bij tegenstanders of hier. Wedstrijden worden op een later tijdstip ingehaald.
Bestuur schreef op 8 februari 2018 om 18:01
Het bestuur wenst Rutger en Suzanne Wijnen heel veel babygeluk met hun zoontje Boaz. geniet ervan!
Marion schreef op 8 februari 2018 om 15:12
TC schreef op 3 februari 2018 om 21:07
Goed bezig meiden van de A2, vandaag 'n dik verdiende overwinning 17-3; nog 2 overwinningen om aan de uitdaging te voldoen 🙂
TC schreef op 3 februari 2018 om 21:05
TC Na een duidelijke overwinning op Arcades, te weten 17 – 3, is de A2 vandaag verdiend kampioen geworden! Nogmaals de felicitaties. Houd de ongeslagen status nog even vast en dan op naar de veldcompetitie. Helaas was het niet allemaal positief vandaag. De B1 verloor van Rosolo B1 en kans op een plek op het NK lijkt nu weg te zijn. Zonde. Na de B1 maakte de A1 wel een stap in de goede richting. Een gelijk opgaande eerste helft 8 – 8 waarin DAKOS de Korfrakkers elke keer weer terug liet komen in de wedstrijd. Na rust werd er weer heel snel door DAKOS A1 gescoord en vervolgens werd de voorsprong eindelijk uitgebouwd en vastgehouden. Met nog 13 minuten op de klok was de tussenstand 14 – 11. De Korfrakkers wilden misschien nog een eindsprint inzetten, maar daar staken de dames van de A1 duidelijk een stokje voor. DAKOS ging juist scoren en het werd uiteindelijk een knappe 18 – 12 overwinning! En daarmee staan ze nu op plek 2 in de poule. Volhouden dames! In de ochtend wonnen de E2, E3 en E4 hun wedstrijd ruim en de E1 verloor met een miniem verschil van ODC E1 waar ze gedurende dit seizoen totaal geen kans tegen hadden. Dus onze E teams maken sprongen! De D1 nam revanche op het gelijke spel van vorige week tegen Peelkorf D1 en staan nu op plek 2 en moeten hopen op puntverlies van nummer 1… wie weet. En de C2 won in een spannende wedstrijd en blijven daardoor alles in eigen hand houden! Senioren 1 en 2 succes morgen! En daarna op naar het carnavalsfeest! Alaaf.
DAKOS C2 schreef op 3 februari 2018 om 16:41
Vandaag stond de thuiswedstrijd tegen Oxalis C2 op het programma. Zij wonnen vorige week van Sporting, dus we waren gewaarschuwd. De wedstrijd begon en het ging best gelijk op. Beide teams hadden kansen, maar het bleef lang 0-0. Gelukkig wisten we de ban te breken en Dana scoorde van afstand de 1-0. Helaas kwam Oxalis vrij snel op gelijke hoogte: 1-1. DAKOS had voldoende kansen, maar we speelden slordig, veel slappe schoten en snel de bal weer kwijt in de aanval. Gelukkig konden we nog wel op voorsprong komen voor rust, Vera scoorde van afstand de 2-1. In de rust besproken dat we meer rust moesten houden in de aanval en verdedigend moesten blijven volgen. Met 2 verse krachten erin gingen we weer verder. Gelukkig scoorden we vrij snel de 3-1 via Vera. Maar helaas was daar ook weer Oxalis die makkelijk de 3-2 konden maken. Hierna kwam een rommelige fase. Beide teams kregen kansen en het spel ging over en weer. Aanvallend kregen we het niet echt te pakken, het was wat te statisch en te slappe schoten. Gelukkig viel op een gegeven moment de 4-2 via Dana en na de vakwissel kon het andere vak van afstand de 5-2 maken via Laura. Oxalis kon nog terug komen tot 5-3. De laatste fase van de wedstrijd kregen we nog enkele goede kansen, maar helaas geen doelpunten meer. Een verdiende overwinning, maar ook nog genoeg verbeterpunten. Nu lekker carnaval gaan vieren. Fijne Carnaval allemaal!
A2 schreef op 31 januari 2018 om 10:51
Jazeker, die uitdaging gaan we aan! Wij gaan ervoor. Dat zou toch mooi zijn, twee keer ongeslagen kampioen.
TC schreef op 29 januari 2018 om 22:32
Trost zijn wij op de A2 en B2, nu al kampioen terwijl het seizoen nog niet is afgelopen. En tot nu toe geen puntverlies. Gaan jullie de uitdaging aan met ons: einde zaalseizoen geen verliespunten, alle punten voor DAKOS???