Wedstrijdverslagen

Verslagen veld 2017-2018

Week 36

DAKOS A2-Oxalis A2, uitslag 11-5.
Na de mooie overwinning van vorige week stond voor ons de eerste thuiswedstrijd op het programma. Tegenstander was Oxalis A2. DAKOS A2 begon de wedstrijd moeizaam. Aanvallend kwamen ze niet echt tot scoren en het was een beetje rommelig. Verdedigend stond het als een huis, door het voorverdedigen kon Oxalis niet tot goede aanvallen komen. Halverwege de eerste helft werd het aanvallend beter en werden er mooie kansen gecreëerd en ook benut. Aan het einde van de eerste helft was duidelijk zichtbaar dat DAKOS de bovenliggende partij was, maar af en toe te slordig omging met de kansen die ze creëerden. De ruststand was 6-3. In de rust gaf de coach aan dat er aanvallend meer naar elkaar gekeken moest worden en niet alleen voor de eigen kansen gespeeld moest worden. En verdedigend zo door moesten gaan. De tweede helft merkte we dat Oxalis een paar nieuwe aanvallende acties probeerde, maar DAKOS had dit goed in de hand. Aanvallend werd beter naar elkaar gekeken, er kwamen mooie aanvallen uit en dat werd beloond met een aantal mooie doelpunten. Het laatste kwartier heeft de Leon de dames gecoacht tot de overwinning. Met een mooie uitslag: 11-5. Een mooie tweede overwinning voor DAKOS A2. Volgende week een weekje vrij, dus tijd om wat dingen te oefenen op de training.

Arcades B1-DAKOS B2, uitslag 2-9.
Zaterdag 8 september heeft de B2 een wedstrijd tegen de Arcades B1 gespeeld. Na een lange vakantie weer de eerste wedstrijd met een nieuw team, spannen! Al snel kwam het eerste doelpunt van Arcades met een strafworp hierdoor werd het 1-0. Snel erna werd er gescoord door Luca met een klein kansje dus werd het 1-1. Helaas gingen de andere kansen (die we volop kregen) er niet in… Rust. Na de rust ging het al snel een stuk beter, Roos scoorden met een afstandsschot, 1-2. Daarna scoorden Esmee een klein kansje 1-3. Ook de strafworp van Renske ging erin, 1-4. Maar we kregen er ook een tegen. Arcades maakten er 2-4 van. Snel genoeg daarna maakte Demy er 2-5 van met een afstandsschot. Weer hebben we veel kansen gehad maar ze wilden er niet in, gelukkig maakte Demy er 2-6 van met weer een afstandsschot. Megan maakte een mooie afstandsschot 2-7 en daarna maakte ze ook nog een mooie doorloopbal 2-8. Als laatste maakte Roos met een hele mooie afstandsschot 2-9, de eindstand. De eerste winst is binnen, op naar volgende week tegen Roka

DAKOS C2-Gazelle C1, uitslag 5-2.
Vandaag stond voor ons de eerste thuiswedstrijd in Lierop op het programma. De tegenstander was Gazelle C1 uit het zuiden van Limburg. Na het maken van de teamfoto en een gezellige warming-up en inspelen was het tijd om te beginnen. DAKOS startte goed aan de wedstrijd en kreeg meteen goede kansen in de aanval, helaas werden deze nog niet benut. Verdediging moesten we in het begin even wennen aan het spel van Gazelle, maar toen we dit eenmaal door hadden lukte het goed om het dicht te houden en konden we er af en toe ballen uithalen. Het was tegen het einde van de eerste helft voordat DAKOS op voorsprong kwam, via een mooie aanval en goed rondspelen kon Anne met een klein kansje de 1-0 maken. Niet snel daarna wist Lana er 2-0 van te maken. Het was meteen omschakelen voor het vak wat zolang aanval was geweest, dit was dan ook te merken want Gazelle scoorde vrij snel de 2-1. Gelukkig was het hierna rust. In de rust hebben we tegen elkaar gezegd dat we aanvallend goed bezig waren, maar dat we verdedigend het niet moesten laten lopen. Met een frisse speelster in het veld begonnen we aan de tweede helft. Deze was meteen een heel stuk fysieker dan de eerst. Gazelle sprong constant in de rug bij DAKOS. Dit belemmerde ons wel wat in ons spel. Gelukkig liet DAKOS zich niet van de wijs brengen en ging door met aanvallen. Via een mooie insnijbal wist Saske de 3-1 op het bord te zetten. De verdediging moest weer aan de bak, ze hadden moeite met het spel van Gazelle en doordat we niet goed volgden kregen zij teveel ruimte waardoor zij de 3-2 wisten te maken. Gelukkig wist de aanval hier snel een antwoord op te vinden en scoorde Ilse de 4-2. Het laatste deel van de wedstrijd werd het van beide kanten een beetje rommeliger, de vermoeidheid sloeg toe en we werden slordiger. Dit leidde tot een rommelige wedstrijd. Gelukkig wist de aanval de korf nog wel een keer te vinden, Dana maakte met een mooi afstandschot de 5-2. Tegen het einde van de wedstrijd kreeg Gazelle nog wat kansjes, maar gelukkig gingen deze er niet meer in. We wisten dus met 5-2 te winnen. Een goede pot vandaag, vooral aanvallend goed dingen gezien. Verdedigend nog wat verbeterpuntjes. Maar na 2 wedstrijden 4 punten, dus een tevreden coach!

Week 35

DES C1-DAKOS C2, uitslag 0-3.
Vandaag stond voor de C2 de eerste wedstrijd op het programma. Na een voorbereiding van ongeveer 2 weken, waarin we 1x hebben kunnen trainen, het toernooi gespeeld hebben en een oefenwedstrijd tegen de C1 hebben gedaan. Hierdoor wisten we al wel een beetje hoe iedereen speelt en wat we van elkaar konden verwachten. We reisden vanochtend naar Vierlingsbeek waar we onder perfecte omstandigheden konden spelen. Tegenstander DES C1 speelde vorig jaar nog als D team, dus voor hun was het ook allemaal nieuw. DAKOS begon eigenlijk meteen vanaf het begin heel sterk. Het eerste aanvalsvak liep eigenlijk heel erg goed, we kregen verschillende kansen, maar er werd nog niet zo goed mee omgegaan. Hierdoor bleef het lang 0-0. Gelukkig had onze verdediging het niet zo lastig met het spel van DES, daar zat niet zoveel in, dus we konden het goed dichthouden en de ballen er tussenuit halen. Gedurende de eerste helft lukte het de aanval dan toch om te scoren, via een klein kansje van Lisan werd het 0-1. Vrij snel daarna konden we de voorsprong uitbouwen, via Sanne kwamen we op 0-2. Hierna was het wisselen van vak. Ons 2e aanvalsvak had wat meer moeite met kansen vinden, het spel was te statisch en het ging niet snel genoeg. Gelukkig was daar het rustsignaal, zodat we dit konden bespreken. In de rust twee wissels toegepast in de hoop dat we de voorsprong verder konden uitbouwen. In de aanval ging het nu met vlagen wel wat beter, maar het duurde toch wel lang voordat er goede kansen kwamen. Gelukkig hadden we een sterke verdediging die een groot compliment verdient, zij hebben de hele tweede helft verdedigd en geen bal er door gelaten! Kei goed meiden. Zo halverwege de tweede helft kregen we een verdiende strafworp, deze werd door Kim benut: 0-3. Een tijdje laten kregen we er nog een, maar helaas ging deze er niet in. Het bleef dan ook bij 0-3. Een mooie overwinning! Genoeg verbeterpunten gezien, maar ook goede dingen waarmee we verder kunnen. Een goede start voor de C2!