Teamindeling 2022-2023

 

Hierbij de nieuwe teamindeling voor het korfbalseizoen 2022-2023.

Graag eerst hieronder het begeleidend schrijven lezen!

Beste speelsters, ouders en alle vrijwilligers,

In de afgelopen maanden heeft de technische commissie zich gebogen over de samenstelling van de teams voor het korfbalseizoen 2022-2023. Het was zoals altijd een puzzel om tot een goede verdeling van de speelsters over de verschillende leeftijdscategorieën te komen. Door wederom een korfbalseizoen waarin Corona toch in de zaal weer even roet in het eten heeft gegooid, willen we komend jaar naast het sociale aspect ook echt weer in gaan inzetten op het wedstrijd aspect. De leeftijden binnen de teams zitten komend seizoen dichter bij elkaar, waardoor de gemiddelde maximale leeftijd niet overschreden zal worden en dat is prettig.

Voor het eerst starten we het seizoen 2022 – 2023 met 4 seniorenteams op zondag en 4 midweekteams (woensdag). Daarnaast een A1, B1 en C1. De jeugd heeft de toekomst en vanaf de pupillen D hebben we veel speelsters, maar af en toe net te weinig of te veel voor een bepaald aantal teams. Hoe meer korfbalwedstrijden speelsters spelen hoe meer ervaring ze krijgen en hoe beter ze worden. Korfbalmeters maken! Dit betekent dat we vooral bij de D en E een beroep doen op de flexibiliteit van speelsters en de ouders.

Wij realiseren ons dat het niet altijd de meeste ideale oplossing voor IEDEREEN is maar wel de meest optimale! Wij rekenen op begrip van de speelsters en van de ouders.

Voor komend seizoen geldt dat de selectie en de A1, B1, C1 en waarschijnlijk de D teams twee keer per week gaan trainen. De trainingen zullen door verschillende trainsters gegeven kunnen worden. We willen er namelijk voor zorgen dat iedereen met plezier blijft korfballen en dat iedereen het ook leuk blijft vinden om de club een handje te helpen met trainen, coachen of fluiten van wedstrijden. Trainsters kunnen elkaar ook afwisselen indien nodig en dat is prettig voor de studerende en werkende speelsters.

Als Technische Commissie zijn we van mening dat we samen tot een goede samenstelling van de teams zijn gekomen!

Mochten hierover echter toch nog vragen of opmerkingen zijn dan is het mogelijk om een afspraak te plannen met de TC. Via mail tc@dakossomeren.nl kun je een afspraak maken.

Overige informatie wat betreft de trainsters/coaches, de start van de trainingen, eventuele en definitieve tijdstippen en dagen krijg je van je aanspreekpunten! Dit zal z.s.m. volgen en de trainingstijden zullen onder voorbehoud zijn i.v.m. studie en school van veel trainsters.

Binnenkort volgt er vanuit de KNKV een concept indeling en vanuit daar een concept programma. Controleer de site van DAKOS (www.dakossomeren.nl) regelmatig, want daar is alle actuele informatie te vinden.

Rest ons jullie allen een fijne zomervakantie te wensen. Na toch ook weer een raar seizoen, maar vooral ook een mooi korfbalseizoen met maar liefst 11 kampioenen, kijken wij nu echt met vol vertrouwen naar het seizoen 2022 – 2023. Op naar een “compleet normaal” korfbalseizoen! Alvast een hele fijne zomervakantie gewenst!

Met sportieve groet,

TC DAKOS

Teamindeling 2022-2023