SPELREGELBEWIJS HALEN

Yes! al 80 van de 127 leden boven de 16 jaar heeft het spelregelbewijs gehaald! Goed bezig!!

Het KNKV biedt verenigingen de mogelijkheid om haar leden op te leiden om uiteindelijk zo jong mogelijk (vanaf 14 jaar) het spelregelbewijs (oude basisopleiding A en B)  te behalen. Hiervoor is een speciale website gemaakt: www.korfbalmasterZ.nl

Alle leden kunnen oefenen  op de website www.korfbalmasterZ.nl. Op de site vind je spelregels en spelsituaties. De spelregel is de theoretische achtergrond, de spelsituatie is de vertaling naar de praktijk. In de spelsituaties zie je voorbeelden van situaties die betrekking hebben op die spelregel. Per spelsituatie zijn oefentoetsen te vinden. De oefentoetsen zijn vrij beschikbaar en mag iedereen maken zo vaak zij wil. Het doorlopen van de oefentoetsen is niet noodzakelijk om het spelregelbewijs te halen.

Voor alle leden vanaf 14 jaar!

Voor leden vanaf 16 jaar VERPLICHT

Waarom een spelregelbewijs halen?
Dit betekent niet dat je meteen daarna een scheidsrechtersopleiding gaat volgen. Kennis van de regels is van belang (zowel voor spelers als supporters); het levert meer begrip op voor de beslissingen van de scheidsrechter. Het leren van regels is bij ieder spel van belang, als je Risk gaat spelen leer je ook eerst de regels. Korfballen doe je dus mét de spelregels op zak!

Echte korfballers beheersen de regels

Wij kunnen je helpen!
Vind je het moeilijk, of lukt het je niet helemaal? Geen paniek! Neem contact op met Linda van den Bosch-Swinkels voor hulp! 06-37005274
Maar vooraf kan iedereen dus alvast oefenen op www.korfbalmasterz.nl

Vragen?
Wij helpen je graag. Spreek ons aan of stuur een mail naar arbitrage@dakossomeren.nl

Groeten de arbitragecommissie
Linda van den Bosch-Swinkels en Irma Vergeer

PS. Vind je het heel leuk? Lijkt het je ook leuk om nóg meer te leren en en wellicht een cursus te volgen voor scheidsrechter binnen de vereniging?
Neem dan contact op met Linda.