Teamindeling 2020-2021

 

Hierbij de nieuwe teamindeling voor het korfbalseizoen 2020-2021.

Graag eerst hieronder het begeleidend schrijven lezen! 

DAKOS DAG (19 juni) GAAT HELAAS NIET DOOR I.V.M. CORONA. 

Beste speelsters, ouders en alle vrijwilligers,

In de afgelopen weken heeft de technische commissie zich in samenspraak met de trainers/coaches gebogen over de samenstelling van de teams voor het korfbalseizoen 2020-2021. Het was een pittige klus om tot een goede verdeling van de speelsters over de verschillende leeftijdscategorieën te komen.

Mede doordat de KNKV digitaal elke wedstrijd controleert is het van belang dat de gemiddelde leeftijd per team niet te hoog is. Voor elke leeftijdscategorie geldt gedurende de hele wedstrijd een gemiddelde maximale leeftijd en wordt die leeftijd overschreden dan levert dat DAKOS een boete op. Door het digitale systeem van de korfbalbond wordt er veel meer en eenvoudiger gecontroleerd.

Dit betekent dat sommige speelsters nu al doorgeschoven zijn naar een hogere leeftijdscategorie en anderen juist een jaar langer in een bepaalde categorie blijven spelen.

Wij realiseren ons dat het niet altijd de meeste ideale oplossing voor IEDEREEN is maar wel de meest optimale! Wij rekenen op begrip van de speelsters en van de ouders.

Daarnaast blijft natuurlijk gelden dat de speelsters van de selectie (senioren) en de A1 en B1 zich moeten blijven bewijzen zodat ze hun plekje in dat team ook verdienen. Bij terugval in motivatie, korfbal technische kwaliteiten en teamspirit behouden de trainers/coaches het recht om speelsters terug te zetten. Ook bij gevallen wanneer speelsters uit de 2e teams zich stormachtig ontwikkelen en boven de speelsters uit de 1e teams uitstijgen kan er een wisseling plaatsvinden.

Voor komend seizoen geldt dat alle wedstrijdteams sowieso twee keer per week trainen en we proberen dit ook voor de overige teams, met uitzondering van de D2, E1 t/m E3 en F1 te gaan realiseren. Vervolgens proberen we dit in de zaal door te trekken, maar dat is afhankelijk van de (beperkte) zaalcapaciteit.

Als Technische Commissie zijn we van mening dat we samen met de huidige coaches en trainsters en de nieuwe hoofd jeugdtrainer tot een goede samenstelling en mooie verdeling van de teams zijn gekomen!

Mochten hierover echter toch nog vragen of opmerkingen zijn dan is het mogelijk om een afspraak te plannen met de TC.

Via mail tc@dakossomeren.nl kun je een afspraak maken.

Vanwege corona weten we inmiddels dat het regiotoernooi in augustus komt te vervallen. Helaas. Dit geldt dus ook voor de DAKOS dag van vrijdag 19 juni. Op 5 september staat de jubileum dag van DAKOS op het programma. Inmiddels is er al een alternatief programma bedacht, maar of dit definitief door kan gaan is nog onzeker. Maar zaterdag 5 september dus nog even vrij houden in de agenda en mocht er iets veranderen dan hoort u van ons!

Vanaf a.s. dinsdag 16 juni wordt er getraind in de nieuwe teamsamenstellingen en in de bijlage hieronder staat het nieuwe schema. T/m zaterdag 27 juni wordt er getraind en dan zit het korfbalseizoen er op.

Overige informatie wat betreft de start van de trainingen, eventuele en definitieve tijdstippen en dagen krijg je van je aanspreekpunten! De trainingsdagen en tijden zijn dus nu nog onder voorbehoud omdat er veel studerende en werkende trainsters zijn en de roosters van school nu nog niet bekend zijn.

Binnenkort volgt er vanuit de KNKV een besluit over het starten van de competitie en deze informatie wordt uiteraard ook met jullie gedeeld. Houd de site van DAKOS (www.dakossomeren.nl) goed in de gaten want daar is alle actuele informatie te vinden.

Rest ons jullie allen een fijne zomervakantie te wensen. Na een raar seizoen kijken wij met vol vertrouwen naar het seizoen 2020 – 2021. Het seizoen waarin DAKOS 5 jaar bestaat en waar we hopelijk mooie prestaties gaan zien op alle niveaus en waarbij elk lid ook veel plezier heeft.

Op naar het seizoen 2020 – 2021!

Met sportieve groet,

TC DAKOS

Teams_2020_2021

Trainers_coaches_2020_2021

Training_Corona_deel_III