Kay Lommen, nieuwe trainer DAKOS A1

 

Mezelf even voorstellen;

Ik ben Kay Lommen en ik ben 33 jaar oud, op dit moment woonachtig in Venlo. Mijn partner Rob en ik willen op korte termijn gaan samenwonen in de omgeving van Eindhoven.
Ik ben werkzaam als bedrijfsleider bij Clevers, een grote ijssalon-keten met verschillende vestigingen. Mijn vrije tijd besteed ik graag met sportieve en creatieve activiteiten.

Ik ben met korfbalvereniging Swift te Velden in aanraking gekomen toen ik 7 jaar was. Mijn oudere zus zat hierop en ik ging samen met mijn vader naar een wedstrijd kijken. In de rust vroeg iemand of ik zin had om een balletje te gooien op de korf, en vanaf dat moment ben ik eigenlijk verkocht aan het spelletje! Helaas was het seizoen al bijna voorbij, dus mocht ik in het begin alleen maar trainen. Het jaar daarna mocht ik gelukkig ook wedstrijden gaan spelen. Voor mij was het nooit een probleem om alleen met dames te spelen, maar sommige tegenstanders vonden dit niet leuk. Vier seizoenen lang kreeg ik dispensatie en mocht ik meespelen met de meiden. Verschillende kampioenschappen en nationale titels werden in de wacht gesleept.

Op dertienjarige leeftijd werd me helaas verteld dat ik niet meer mee mocht doen bij de vereniging, aangezien het krachtverschil tussen meiden en jongens begon op te treden en ik daarom geen dispensatie meer zou krijgen. Mijn ouders kregen als opdracht me in te schrijven bij een gemengde vereniging (Eindhoven) om nog te kunnen korfballen. Mijn ouders vonden dit echter geen goed idee omdat dit te veel tijd en energie zou kosten voor het gezinsleven. Mij restte alleen nog maar om mee te trainen met mijn leeftijdsgenootjes. Na een jaar kon ik de energie niet meer op brengen om alleen te trainen en geen wedstrijd te spelen. Ik heb daarna wat andere sporten geprobeerd, alleen liep dit telkens op niets uit.

Op vijftienjarige leeftijd ben ik begonnen bij Swift als jeugdtrainer. Veel teams werden daar door mij vervolgens gedurende tien seizoenen getraind en gecoacht. Vele mooie kampioenschappen en nationale titels werden behaald. Hierna heb ik een seizoen zelf het korfballen weer opgepakt bij Klimop te Asten. Maar mijn trainershart begon toch te kriebelen en ik werd door De Peelkorf Ysselsteyn in 2015 benaderd om daar de A1 te gaan trainen en coachen. Met De Peelkorf hebben we kampioenschappen en de nationale zaaltitel in 2019 behaald. Helaas werd dit na vier seizoenen abrupt beëindigd.

Na een seizoen van de rust te hebben genoten qua korfballen begon het in de wintermaanden toch weer te kriebelen en ben ik bij verschillende verenigingen training gaan geven. Ik kijk er ontzettend naar uit om bij Dakos aan de teams te gaan bouwen en te werken aan techniek en tactiek. Met gedrevenheid zal ik mijn coaching inzetten voor de vereniging en de individuele ontwikkeling van speelsters.