Rens van Heugten, nieuwe trainer seizoen 2020-2021

 

De TC van DAKOS is blij te kunnen mededelen dat de nieuwe hoofdtrainer/coach van DAKOS Rens van Heugten is. Voordat het kalenderjaar 2019 wordt afgesloten zijn we erg blij dat Rens komend seizoen de meiden van nieuwe technische en tactische korfbalzaken kan gaan bijbrengen. De huidige coach Lies Verlangen heeft de meiden op de goede weg gezet en haar inzet en flexibiliteit zijn voor DAKOS enorm belangrijk geweest. Haar betrokkenheid zal zeker niet gaan verdwijnen en waar ze Rens kan helpen zal Lies dat ook zeker doen en dat siert haar enorm.
De focus ligt nu op handhaving in de zaalcompetitie en na het korfbalseizoen gaat de focus meer naar haar gezin.

Rens zal het stokje over gaan nemen en heeft er ontzettend veel zin in!

Wie is Rens van Heugten?

Hallo allemaal!

Mijn naam is Rens van Heugten. Ik ben 28 jaar oud en woonachtig in Asten.

Mijn korfbalachtergrond bij Klimop begon toen ik 6 jaar oud was. Ik wist het meteen op het moment dat ik aan korfbal begon, dit is mijn sport! De hele jeugd doorlopen en al veel plekken gezien. Als fanatiekeling altijd naar de senioren gaan kijken op zondag. Dus de nodige uren zitten er al op, en er komen er alleen maar meer bij. Op mijn 17e kwam ik bij de selectie in het 2e team, een jaar later als vaste waarde in Klimop 1. Daar heb ik ook als aanvoerder gefungeerd. Na drie jaar in Klimop 1 besloot ik korfbal even een halt toe te roepen, om twee jaar later weer terug te keren en in dat jaar een dubbel kampioenschap te mogen vieren met het team.

Inmiddels ben ik gestopt met spelen en heb ik mijn trainerscarrière ingezet. Op mijn 17e begon ik met training geven aan de kleintjes, en zo opgewerkt naar de oudere jeugd bij Klimop. En in de tussentijd is daar een KT-3 trainersdiploma bij gekomen. Als trainer/coach heb ik dus al veel teams begeleid en heel veel plekken gezien. En die reis brengt me volgend seizoen naar DAKOS. En dat is niet voor het eerst! Enkele jaren geleden is er al een samenwerking geweest, en die wordt nu dus weer opgepakt. Terug op het oude nest zeggen ze dan. En daar kijk ik enorm naar uit!

Ik sta altijd open voor vragen en een gezellige babbel. Dus spreek me gerust aan als je me ziet rondlopen bij DAKOS. Ik kijk er naar uit om jullie allemaal te ontmoeten. Tot volgend jaar!

Rens van Heugten