Teamindeling seizoen 2019-2020

 

Beste speelsters, ouders en alle vrijwilligers,

In de afgelopen weken heeft de technische commissie zich in samenspraak met de trainers/coaches gebogen over de samenstelling van de teams voor het korfbalseizoen 2019-2020. Het was een moeilijke klus om tot een goede verdeling van de speelsters over de verschillende leeftijdscategorieën te komen.

Mede doordat de KNKV digitaal elke wedstrijd controleert is het van belang dat de gemiddelde leeftijd per team niet te hoog is. Voor elke leeftijdscategorie geldt gedurende de hele wedstrijd een gemiddelde maximale leeftijd en wordt die leeftijd overschreden dan levert dat DAKOS een boete op. Door het digitale systeem van de korfbalbond wordt er veel meer en eenvoudiger gecontroleerd.

Dit betekent dat sommige speelsters nu al doorgeschoven zijn naar een hogere leeftijdscategorie en anderen juist een jaar langer in een bepaalde categorie blijven spelen.

Wij realiseren ons dat het niet altijd de meeste ideale oplossing voor IEDEREEN is maar wel de meest optimale! Wij rekenen op begrip van de speelsters en van de ouders.

Daarnaast blijft natuurlijk gelden dat de speelsters zich moeten blijven bewijzen zodat ze hun plekje in dat team ook verdienen. Bij terugval in motivatie, korfbal technische kwaliteiten en teamspirit behouden de trainers/coaches het recht om speelsters terug te zetten. Ook bij gevallen wanneer speelsters uit de 2e teams zich stormachtig ontwikkelen en boven de speelsters uit de 1e  teams uitstijgen kan er een wisseling plaatsvinden.

Voor komend seizoen geldt dat alle jeugdteams behalve de pupillen E en F twee keer in de week gaan starten met trainen. Dit proberen we in de zaal door te trekken, maar dat is afhankelijk van de beperkte zaalcapaciteit.

Als Technische Commissie zijn we van mening dat we samen met coaches en trainsters tot een goede samenstelling van de teams zijn gekomen. Mochten hierover echter vragen of opmerkingen zijn dan is het mogelijk om een afspraak te plannen met de TC. Via mail tc@dakossomeren.nl  kun je een afspraak maken.

En voor alle jeugdteams, met uitzondering van de A1 en B1, vindt op zaterdag 31 augustus het regiotoernooi plaats.
Noteer die datum alvast in je agenda.

Overige informatie wat betreft de start van de trainingen en definitieve tijdstip en dag krijg je van je aanspreekpunten! De trainingsdagen zijn nu nog onder voorbehoud omdat er veel studerende trainsters zijn en de roosters van school nu nog niet bekend zijn.

Voor iedereen alvast een fijne zomervakantie gewenst!

Klik hier voor de team indeling jeugd

Klik hier voor de team indeling senioren

Klik hier voor trainders-coaches-scheidsrechters

Met sportieve groet,

TC DAKOS