Razendspannende ontknoping bij DAKOS 1…….

 

Razendspannende ontknoping bij DAKOS 1…….

Na de kampioenschappen van de C1 en C2 en het net niet behalen van het NK voor de B1, stond er voor senioren 1 vandaag een belangrijke wedstrijd op het programma. Uit bij MKV was er maar één optie. WINNEN!

Winnen om in het spoor van de concurrenten VVO/Klimroos en ONA/Astrantia te blijven. En het werd een ongekend spannende en vooral doelpuntrijke wedstrijd. DAKOS nam telkens de leiding in de wedstrijd maar echt uit lopen kon senioren 1 niet. MKV hanteerde een hoog tempo en met een paar snelle dames konden ze telkens weer aanhaken. Het spel golfde op en neer. Net na rust werd de voorsprong weer naar drie in het voordeel van DAKOS getild, maar weer kwam MKV terug en vanaf dat moment was het DAKOS dat telkens een voorsprong nam, maar MKV had daar meteen een antwoord op. De goals vlogen om de oren en de tijd tikte verder. De scheidsrechter floot voor een strafworp voor DAKOS terwijl er al gescoord was en dus telde het doelpunt niet en moest de strafworp nog genomen worden. Strafworp werd genomen en goal voor DAKOS. Weer die kleine voorsprong. Uiteindelijk scoorde ook MKV terwijl de scheidsrechter voor een strafworp floot. En dit doelpunt telde ook niet, maar veel belangrijker de strafworp werd door MKV niet benut en zo kwam MKV niet meer op gelijke hoogte. Vervolgens stond de verdediging in de laatste minuten erg goed en konden ze een aantal belangrijke ballen onderscheppen waardoor de aanval de wedstrijd kon uitspelen en de scheidsrechter uiteindelijk bij een stand van 19 – 20 in het voordeel van DAKOS affloot! Wat een wedstrijd, wat een spanning en wat hebben de meiden er fysiek en mentaal voor moeten vechten, maar het echt goede nieuws volgde een paar uur later…..

DAKOS 1 heeft een kampioenschap nog zelf in de hand! Op de eerste plek staat nu VVO/Klimroos. Zij staan twee punten boven DAKOS en ONA/Astrantia. Aanstaande zondag komt VVO bij DAKOS op bezoek. Winnen DAKOS en ONA dan staan er drie ploegen bovenaan. De KNKV heeft inmiddels bevestigd dat er dan gekeken wordt naar de punten die behaald zijn in deze onderlinge duels. En dan komt DAKOS als winnaar uit de bus!

Dus bij winst van DAKOS 1 a.s. zondag tegen VVO is DAKOS kampioen in de overgangsklasse en promoveren ze naar de hoofdklasse. Een gelijkspel is voor VVO genoeg voor de titel.

Het wordt een ongekend spannende wedstrijd a.s. zondag, 31 maart, en coach Lies en de meiden van DAKOS 1 kunnen alle steun en support gebruiken. Het zou een schitterende prestatie voor dit team zijn!

DUS, kom DAKOS 1 a.s. zondag om 11:40 uur in de Postel in Someren aanmoedigen!

Op de foto ontbreekt Veronique Verhees